keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Patalintu 2v ja kysymys

Viime vuonna Patalinnun 1-vuotis synttäreitä vietettiin ihan varta vasten tehdyn kakun äärellä. Tuo mokkamoussekakku olikin todella herkullinen ja oiva tarjottava vaikka "ihan oikeisiinkin" juhliin!


Tänä vuonna synttärit pääsivät yllättämään ihan vahingossa, mitenkään niitä ei vietetty, joten juhlapostaus onkin tällä kertaa kokoelma kahden vuoden ajalta kertyneitä omia suosikkeja. Tai joitain niistä. Linkkien takaa löytyy ohjeet, jos jokin kiinnostaa ihan kokeiluasteelle saakka. Ja miksipä ei kiinnostaisi ;D Bloggaustahti on ollut meillä melko maltillista, ja periaatteena on pidetty jo alussa määriteltyä tarkoitusta, eli Patalintuun päivittyy ne reseptit, joiden lopputulos on oikeasti niin maistuva, että sitä haluaisi itse vielä joskus tehdä uudelleen. Oman "muistikirjan" lisäksi, suurensuurena bonuksena olemme mekin saaneet pienen lukijakunnan, joka sitkeästi jaksaa täällä harvoista päivityskerroista huolimatta vierailla ja joskus jotain kommenttiakin jättää. Tästä onkin tullut suuri ja tärkeä osa bloggausta, jota emme edes osanneet kuvitella blogin perustaessamme. Kommentit ovat jokaikinen kerta ilostuttaneet suuresti, tuoneet lisäintoa bloggaukseen ja monesti tarjonnet lisäinfoa ja vinkkejä raaka-aineista, uusista kokeiltavista jutuista jne. Viime aikoina kommenttirintamalla on ollut melko hiljaista, joten nyt olisikin sopiva hetki taas hieman hihkaista ketä täällä nykyään vierailee? Ihan vaikka vaan pelkkä "hep" riittää mainiosti paljastamaan vierailusi ja täyttää meidän uteliaisuuden tarvetta. Olisi tietysi myös mukava kuulla mielipiteitä laidasta laitaan, mikä miellyttää, mikä ei, oletteko testanneet jotain Patalinnusta bongattua, ovatko reseptit selkeitä, herättävätkö kuvat ruokahalua, kiinnostaako muut horinat..? Ihan mitä vaan :)

Juurikin tänä sunnuntaina herkuttelimme uudestaan ihanilla toast skagen-katkarapuleivillä. Ne julkaistiin aivan blogimme alkuaikoina, joten arvattavasti ovat aika monelta nykylukijalta jääneet näkemättä. Näissä leivissä maistuu ja näkyy kesä. Ovat aivan ihania alkupaloina tai kuten nyt raikkaana, kevyehkönä lounaana.


Viikonloppuna teimme myös näitä huippuherkullisia kaura-ahvenia ja "norjalaisen perunamuusin" italialaisista uusista perunoista. Ihan ei kantti kestänyt ostaa kotimaisia 25€ kilohintaan, vaikka niitäkin olisi tosiaan jo ollut saatavilla. Alkuperäisen postauksen kommenteissa olikin arvailua, että tähän pottuannokseen saattaisi sopia hienosti myös villivihreät. Nythän tuo kasvien kulta-aika on käsillä, joten testailemaan vaan! Ja kommentteja tuloksista ja valituista vihreistä tänne, kiitos :)


Tämä ricotta-kesäkurpitsapiiras on ihanan näyttävä, mutta suhteellisen helppo kesäisen kahvipöydän tarjottava. Ja hyvää!


Pastaa teimme yhdessä vaiheessa tosi paljon, lähes aina kun emme keksineet mitähän suuhunsa laittaisi. Ja silloinkin kun keksimme ja halusimme herkutella. Nykyisin pasta on jäänyt vähän taka-alalle, mutta silloin kun sitä syödään niin kyllähän se maistuu! Useimmiten pastat ovat olleet tomaattipohjaisia, mutta hyvää saa myös kermasta. Esimerkiksi tämä konjakki-kanafettucine on hurjan makoisaa.


Ja silloin kun ihan sen pastankin ehtii ja jaksaa tehdä itse, niin voi elämä miten ihania nämä salivavoilla valellut munakoisoraviolit ovat!


Lasagnenkin voi tuunata hieman tavallista tuhdimmaksi reilusti kasviksia mukaan laittamalla, ja tätä sunnuntairuokaa on vaikea peitota täyteläisyydellään ja täyttävyydellään.


Liharuoista melko varma suosikki ovat nämä naudanliharullat olutkastikkeessa. Tämä taitaa olla molempien lempiruokia, jota on tehty usein. Tosin edellisestä kerrasta noiden herkullisten maa-artisokkatornien kera onkin hujahtanut aikaa, hmmm...


Risottoon tutuistemme kunnolla vasta blogien myötä ja sen jälkeen sitä onkin tehty meillä säännöllisesti erilaisin variaatioin. Tämä pinaattirisotto savuisen broilerin kera oli hurjan herkullista.


Ystäville on aina mukavaa kokata ja tämä tonnikala-annos on yksi onnistuneimmista vieraille tarjotuista. Chiliä, vaniljaa, avokadoa, mustaa pastaa - mausteinen, eksoottinen ja näyttävä annos joka vei kielen mennessään.


Kesän saapuessa tämä ateriakokonaisuus on syytä kaivaa taas aktiiviseen muistiin. Uuden sadon kasviksista ja yrteistä valmistettuna tässä maistuu ja hehkuu aurinko. Fattoush on upean raikas ja kaunis salaatti ihan sellaisenaankin, mutta libanonilaisten lihavartaiden, tsatsikin ja jättikatkarapuvartaiden kera nautittuna ei voi kuin ihastellen nauttia kesästä.


Leivonnaisista aivan ehdottoman ykköstilan vievät nämä kolibrimuffinssit. Banaanin ja ananaksen mehevöittämiä, kookoksella maustettuja ja pähkinöillä täydelliseksi saatettuja makeita, supertuhteja unelmia.


Kakkujen koristelutkin ovat alkaneet vähitellen sujumaan ja näitä hämähäkkimuffineita, laku-sitruunajuustokakkua, porkkanakakkua ja vanilja-riisikakkua voi pitää makunsa ohella myös ulkonäöltään erittäin onnistuneina.


Ja jälkiruoaksi kirsikkakompottia hunajalla maustetun luonnonjugurtin kera. Täydellistä!


Kaikenlaista ihanaa joka itseltäkin on jo päässyt unohtumaan tuolta arkistoista näyttää löytyvän. Mutta ei kai tähän kaikkea voi listata. Lisää löytyy sivupalkin tunnisteista ja hakukoneesta. Ja kysyä voi, jos jotain muistelee täällä nähneensä, mutta ei nyt heti osu silmään. Makoisat kaksi vuotta takana ja lisää tulossa. On tää niin kätevää ja kivaa :)

15 kommenttia:

  1. Paljon onnea hienon ruokablogin synttäreiden johdosta! Käyn täällä kyllä aina vaikkei aina kommenttia tulekaan...

    VastaaPoista
  2. Hei! Joitakin kuukausia sitten löysin bloginne, ja olen siitä lähtien sitä säännöllisesti lukenut. Kokannut olen toistaiseksi vasta sheperd'spie:ta (oli hyvää!), mutta jatkossa kokeilen kyllä muitakin reseptejänne. Eli kiitos!

    VastaaPoista
  3. hep!

    tykkään kovasti edelleen tuosta kukkakoristelusta. jonain päivänä ponnistan sen kyllä itsekin!

    VastaaPoista
  4. Onneksi olkoon synttärin johdosta :) Tuo vuoden parhaat onkin kiva läpileikkaus kokkauksista!

    VastaaPoista
  5. Onnea synttäreiden johdosta! Minä luen mielelläni, ruuat näyttävät todella herkullisille ja paljon on vielä lukemattakin. Olen laiska kokkaaja itse, mutta ideoita teidän ruuista kyllä saa ja rinnalla on hyvät ohjeetkin :). Ja kauniit leipomukset ovat upeita! Nam nam.

    VastaaPoista
  6. Hep vaan!
    Onnea vuosipäivästä! Tänä keväänä olen aloittanut säännöllisesti blogienvierailut ja patalintu on osittautunut oivalliseksi kohteeksi!

    VastaaPoista
  7. Hep! Ja paljon onnea kaksivuotiaalle.

    Tuommoisia suosikkikoosteita saisivat muutkin tehdä omiin blogeihinsa. Aina yhtä mukava lukea.

    VastaaPoista
  8. Kiitos kaikille onnitteluista!

    Yaelian, sinua ei tosiaan voi millään moittia kommenttien puutteesta! Lämmittävät mieltä kyllä aina kovasti :)

    Arya, mukava kuulla uudesta lukijasta! Ja tosi kiva, että testattavaa on jo löytynyt ja lopputulos maistui myös sulle :)

    Merituuli, susta ei olekaan täällä hetkeen kuulunut. Kiva kun edelleen käyt :)

    Nelle, tässä oli itseasiassa satunnaisia otoksia näiden parin vuoden ajalta. Mutta tuntui itsestäkin hyvältä katsella vähän taaksepäin!

    Helena, kiva kuulla, että täältäkin ideoita irtoaa =)

    Nanna, tervetuloa uutena mukaan! Näiden (siis ruokablogien yleensä) lukemiseen on helppo jäädä koukkuun ;)

    Rosmariini, tämmöiset koosteet on kyllä kivoja. Aina jää jotain huomaamatta ja on myös kiva kuulla mitä blogin pitäjät itse pitävät parhamipinaan, kun moneakin juttua tulee aina kehuttua :)

    VastaaPoista
  9. Myöhäiset onnittelut kaksivuotiaalle!

    En ole ihan alusta saakka seurannut blogianne, mutta kaikki postaukset olen kyllä kolunnut läpi. Ihania ruokia, selkeitä ohjeita. Erityisesti tykkään teidän herkullisista ja tarkoista kuvista!

    Uskon, että maltillinen postaustahti tuottaa pitkää ikää :)

    Terv. Sam

    VastaaPoista
  10. Kiitos tosi kivasta kommentista Sam!

    Mukava kuulla, että tyyli miellyttää :) Itsekin mietittiin tässä joku kerta, että näin hitaammalla tahdilla Patalinnun ikä on tosiaan varmemmin pitkä, kuin jos tänne monta kertaa viikossa kävisi aina ateriansa laittamassa.

    VastaaPoista
  11. Onnittelut myös täältä suunnalta! Olen jo jonkin aikaa seurannut bloggailuanne kuola suupielestä valuen. Joten kiitos ihanista herkkuideoista, ja jatkakaa samaan malliin!

    VastaaPoista
  12. Oi kiitos Satuliini! Yritetään pitää tasoa yllä ;)

    VastaaPoista
  13. Maistoin juuri palan taivasta...
    Kiitos mielettömästi että palautitte mieleeni tällä postauksella Hummingbirdmuffinit. Leivoin juuri elämäni ensimmäiset muffarit (ja ehkäpä kolmatta kertaa elämässäni leivoin jotain makeaa) ja täytynee sanoa, että en muista koska olisi viimeksi syönyt mitään näin hyvää. Tämä on paljon sanottu, sillä olen tunnetusti leivonnaisvihamielinen.. No nyt olen ainakin hetkeksi käännytetty.

    Kiitos mielettömästi inspiroivasta blogista! Olette yksi niistä blogeista, jotka ehdottomasti eniten antavat vaikutteita jokapäiväisen (suolaisen) leipäni väsäämisessä.

    VastaaPoista
  14. Hep, hep! Aivan samoilla periaatteilla itse aloitin bloggauksen ja eritoten Annan tuvan.. tallettaa muistiinpanoina hyvät ruokaohjeet.Iloisena yllätyksenä nykyisin huomaan että siellä etsitään vinkkejä yllättävän paljon, vaikka kommentteja ei tulekkaan. Suosittelen Annan tuvassa käydessäsi että katsot sitä punaista lappua oikeassa laidassa. Sitä kun klikkaa, pääsee näkemään kävijät ja mitä ne etsii ja lukee..
    Vaikka tuntuu että on hiljaista, siellä kuitenkin vilistää :-)
    Onnea 2 vuotiaalle Patalinnulle!

    VastaaPoista
  15. Anonyymi, kiitos ihan superihanasta ja innostavasta kommentista! Hauska kuulla, että kolibrimuffinit menivät testiin ja veivät kielen mennessään. Niitä ei mun mielestä voi liikaa ylistää, toivoisi vaan että kaikki tajuaisivat maistaa ;) Harva leivonnainen meitäkään hurjasti miellyttää, aika monet menevät yhden maistelun jälkeen pakkaseen odottamaan yllätysvieraille tarjoilua tai unohtuvat jääkaappiin ja menevät lopulta nolosti hukkaan... Vaikka olisivat hyviäkin! Kolibrimuffineissa ei tätä vaaraa ollut, vaan "ylimääräiset" katosivat melkoisen vauhdilla :D

    Anna, tuo sinun sivuilla oleva seurantatyökalu onkin hauska. Pitää perehtyä siihen vielä tarkemmin. Me ollaan käytetty google analyticsiä, mutta sitä ei tietysti muut kuin me pääse näkemään. Vaikka sieltä huomaakin, että vierailijoita käy, niin aina on kiva kuulla myös ketä niiden ip-osoitteiden takana oikeasti luuraa ja mitkä jutut ja ohjeet kiinnostaa. Ja saada niitä lisävinkkejä omaan kokkaukseen Kiitos siis Anna kovasti kommentista ja onnitteluista! :)

    VastaaPoista