sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

AURINKOINEN APPELSIINIKAKKU PÄÄSIÄISEKSI

 
 
 
Saatiin kutsu ystävän luo lounaalle samalla kun vietiin tytär sinne kummitätinsä luokse ensimmäistä kertaa yökylään. Ensimmäinen yritys edellisellä viikolla kariutui lapselle yllättäin nousseeseen kuumeeseen, mutta nyt tänä viikonloppuna onnistui. Ystävä oli todella panostanut lounaaseen ja nautittiin siellä mielettömän maukas Pohjois-Afrikan makuja mukaileva ateria kana-taginen, taboullehin, hummuksen, salaatin ja falavelien kera. Älyttömän hyvää, ja tulikin syötyä niin, että ei tarvinnut illallistakaan miettiä...
 
Jälkkäriä ei olisi todellakaan enää tarvinnut, taikka kunnolla jaksanut, mutta naposteltiin silti hieman meidän viemää kakkua. Tytär halusi perjantaina leipoa ja kun eteen osui sopivasti Valion mainos appelsiinikakkuineen, niin mehän leivottiin. Tuhti kakku, jota appelsiini ihanasti raikasti. Appelsiiniviipaleet päällä olivat kuin appelsiinitoffeeta ja ulkonäöltään kuin pieni kevätaurinko. Sopisi erinomaisesti pääsiäisen herkuksi. Ensi kerralla pilkon appelsiinit ehkä kuitenkin vielä puolikkaiksi, niin syöminen hieman helpottuu, jälkkärilusikka kun ei meinannut saada appelsiineja pienittyä. Muuten todella ihanan makuinen ja tuoksuinen kakku!
 
Mehevä appelsiinikakku appelsiinisiirapilla
200g voita
2½dl sokeria
3 kananmunaa
3½ vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl jauhettua inkivääriä
200g maustettua appelsiinirahkaa
1 luomuappelsiini viipaleina
 
Appelsiinisiirappi
50g voita
1½dl sokeria
2dl appelsiinitäysmehua
 
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksi kerrallaan samalla sekoittaen. Ýhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon. Vältä tässä vaiheessa turhaa sekoittamista. Pohjusta irtopohjavuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Tasoita taikina ja asettele pinnalle vieri viereen appelsiiniviipaleet. Paista 175C asteessa uunin alimmalla tasolla n. 1h20min tai kunnes kakku on kypsä. Peitä kakku paiston puolivälissä leivinpaperilla, ettei se tummu liikaa.
 
Kun kakku on paistunut, mittaa siirapin ainekset kattilaan. Anna kiehua n.15min kunnes seos hieman sakenee. Kaada kuuma siirappi hiljalleen kakun päälle ja anna imeytyä. Mieluiten yön yli jos suinkin maltat.
 

 


1 kommentti: