Vappua ei muuten tullut pahemmin perinteisin menoin tänä vuonna vietettyä, mutta perunasalaatti piti toki sentään tehdä. Ja siitä tulikin varsin erinomaisen herkullista, jälleen kerran. Tehtiin samaista salaattia jo joskus viime kesän lopulla, mutta sen postaaminen jäi ja keskitalvella tuntui tyhmältä kirjoitella ylös ohjetta uusille perunoille... Majoneesi ei kuulu meidän kummankaan suosikkeihin, joten maustettiin salaatti sinappisella kastikkeella. Makua antamassa oli myös rapeita pekonin palasia ja goudaa, joten aika kaukana perinteisestä mentiin. Meillä ei salaatin parina ollut edes nakkeja, vaan paistettiin ihan kunnon pihvikarjanlihaiset pihvit parilapannulla ja uunissa vielä portobellot sinihomeella päällystettynä. Ateria oli maultaan ihan täydellinen, ja nälkä ei sen jälkeen todellakaan enää koko iltana vaivannut. Perunasalaatti maistuisi varmaan kivasti kalan tai kanan kanssa, jolloin ähkytila saattaisi olla hieman pienempi... ;)
Perunasalaatti juustolla ja pekonilla
½kg uusia perunoita (nyt tarjolla oli Egyptiläisiä)
1 pieni punasipuli viipaleina
10 retiisiä ohuina siivuina
4 siivua pekonia
50-100g goudaa pieninä kuutioina.
kourallinen rucolaa
Sinappinen kastike
1rkl kokojyvä Dijon-sinappia
1rkl valkoviinietikkaa
1rkl lime- tai sitruunamehua
1rkl juoksevaa hunajaa
2-3rkl hienonnettua ruohosipulia
pari rouhaisua mustapippuria myllystä
suolaa
1dl oliiviöljyä
Pese ja keitä perunat kypsiksi. Kuutioi ne sopivan kokoisiksi paloiksi. Pilko pekoni pieniksi kuutioiksi ja paista ne rapeaksi paistinpannulla. Sekoita salaatinkastikkeen ainekset keskenään. Laita kaikki salaatin ainekset kulhoon, kaada kastike päälle ja sekoittele kevyesti. Tarjoile heti.
Onpa suloinen kuva pikku E:stä ja vappupallosta!Kiva tuo kontrasti;mustavalkoinen ja värillinen.
VastaaPoistaKiitos! Munkin mielestä tuo efekti sopii juuri tähän kuvaan tosi hyvin :)
VastaaPoista