lauantai 1. joulukuuta 2012

Pohjatonta kasvispiirakkaa

Vuorossa seuraava testiape meille kommentiboksiin vinkatuista parhaista kasvisruoista. Satu meille tätä suositteli, mutta alkuperäinen ohje löytyy Epätäydellisen naisen blogista. Minun on pakko myöntää että edelleen ruokaa erittäin tyytyväisenä syötyäni, pohjaton piirakka tuntuu minusta oudolta, mutta jos mietin syöväni vaikka uunimunakasta niin tämä on oikeasti todella herkullista. Ruoan alkuperäinen nimi on siis pohjaton pinaatti-fetapiirakka.


Mulla oli jonkinmoisia ymmärtämisongelmia ohjeen kanssa, enkä sitä lopulta ihan oikein toteuttanut. En vaan uskonut että kun ohjeessa sanotaan että kaikki aineet tehosekoittimeen, niin siinä tosiaan tarkoitetaan kaikkia - paitsi niitä mitä jätetään pinnalle koristeeksi. Mulla ei siis ollut tuossa massassa mukana fetaa, ja sen se olisi kaivannut makua tuomaan. Ensi kerralla siis toinen fetapaketti pohjaan ja toinen päälle (nyt jäi toinen kokonaan käyttämättä kun en sitä kertakaikkiaan saanut pinnalle enää mahdutettua ;D). Parsakaalin laitan kyllä seuraavankin kerran pinnalle, minusta se toimi siinä erittäin hyvin. Varsinkin kun nämä meidän perheen pienimmät syöjät söivät pelkästään noita pintajuttuja ja jättivät "munakkaan" täysin koskematta. Suorastaan makeaksi muuttunut punasipuli paistoksen päällä herätti ihastusta ja isosisko napsi suikaleet parempiin suihin myös toisten lautasilta. Tehdään toistekin (ja kolmannen ja...), kokeilkaa tekin! Alla ohje niinkuin minä sen seuraavan kerran teen.

Pinaattifetapaistos
6 kananmunaa
2 purkkia kermaviiliä
1-2 valkosipulinkynttä
2 punasipulia
2 pakettia hyvää fetaa
2pss (á150g) pakastepinaattia (muista ottaa ajoissa sulamaan!)
n.20kpl mustia oliiveja
parsakaalin kukinto
1-2rkl pestoa

Laita 1 punasipuli, 1 paketti fetaa, oliivit ja parsakaali sivuun odottamaan. Höyrytä parsakaali jättäen se hyvin napakaksi.

Sekoita kaikki muut aineet keskenään. Alkuperäisessä ohjeessa kaikki laitettiin noin vaan tehosekoittimeen ja surautettiin tasaiseksi. Meillä ei kunnollista tehosekoitinta ole, joten hienonsin valkosipulit ja sipulin veitsellä hienoksi silpuksi ja vielä kuulotinkin ne tilkassa öljyä ennen muuhun massaan sekoittamista (Satu teki myös näin). Jouduin heittämään mukaan myös umpijäiset pinaattipelletit, ja sulihan ne lopulta...
Kaada massa isoon uunivuokaan ja paista uunissa 200C asteessa n.20min. Lisää punasipulirenkaat, kuutioitu feta, oliivit ja höyrytetyt parsakaalin nuput paistoksen päälle ja paista vielä 15-20min.

8 kommenttia:

  1. Olen karppausaikoina tehnyt pohjatonta pizzaa vähän samalla periaatteella ja hyvää se on ollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karppipitsoista olen kuullut ja yhtä omituiselta tuntuu se konsepti kuin taikinaton piirakkakin ;) En silti tarkoita etteikö voisi olla hyvää, kuten oli tämäkin!

      Poista
  2. Näyttää superhyvältä!

    -Heidi
    http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Hihi aika hassua löytää oma ohje täältä! Hyvä jos maistui :)

    Mä olen tosiaan alunalkaen heittänyt kaikki tehosekkotimeen taikka blenderiin (pinaattit sulatettuina), koska ohje syntyi kerran todella kovassa kiireessä. Täytyykin kokeilla kuulottaa sipuli ja valkosipuli ensikerralla :). En siis yleensä jätä sattumia pinnalle vaan koko 2prk fetaa tulee seokseen mukaan. Näin siitä tulee vähän tymäkämpää ja maukkaampaa.

    Tämä ohje tosiaan syntyi kun mulla oli raskausdiabeetes riesana vuosi sitten ja ikääskuin karppailin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti ei haitannut että sen tänne kirjoittelin talteen!? Niin sä laitat oikeasti ihan kaiken siihen massaan? On kyllä varmasti mehevä! Me taidetaan kuitenkin jatkaa sattumien kanssa kun ne tosiaan oli se juttu mikä lapsille maistui :) Mutta ehdottomasti fetaa ensi kerralla myös itse pohjaan!!

      Kiitos ohjeesta ja tarkennuksesta!! kiva kun tulit kurkkimaan :)

      Poista
  4. Paremmalta näyttää kuni alkuperäinen! Soveltaminen on hyvästä siis :)
    -Penni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän muokkaamalla löytyy yleensä eniten itseä miellyttävät versiot. Paremmuushan onkin sitten jokaisen maistajan makunystyröistä kiinni ;)

      Poista