Pidettiin ystävien ja lasten kera perinteiset joulunalusistujaiset. Muutaman kerran on tavattu itsenäisyyspäivänä ruoan merkeissä, nyt jo vähän aikaisemmin glögikutsujen hengessä juustotarjottimen äärellä. Turvauduttiin tarjoiluissa pääosin kaupan valmiisiin antimiin, mutta omena-kanelitortut paistettiin yhdessä tyttären kanssa ja juustoille keitin Valion sivuilta löytyneen hillon. Tätä hilloa voinkin todella suositella juustojen kera nautittavaksi, ja muutenkin. Ihanan kirpsakka mukavalla purutuntumalla. Herkullisen näköistäkin. Ja helppo valmistaa.
Omenahillo juustoille
2dl hillosokeria
1,5dl omenatäysmehua
300g (n2kpl) granny smith omenaa (tai jotain muuta hapahkoa lajiketta)
100g cashewpähkinöitä
Keitä hillosokeri ja mehu kattilassa siirapiksi välillä sekoitellen. Siirappi saa olla kunnon tahmaa, keittoaika n.20min. Leikkaa kuoritut omenat kuutioiksi ja lisää ne siirapin joukkoon. Keitä seosta hiljalleen n.15min tai kunnes omenakuutiot ovat sopivasti pehmenneet.
Paahda cashewpähkinät kuivalla puhtaalla pannulla. Hienonna pähkinät karkeaksi rouheeksi. Lisää pähkinät hillon joukkoon ja jäähdytä.
Nyt on kyllä niin herkullisen näköistä, että menee heti kokeiluun! Tätä voisi tehdä vaikka ystäville kauniiseen purkkiin joululahjaksi. :)
VastaaPoistaHyvä idea, toimisi tosi hyvin joululahjana!
PoistaJänskä tuo pähkinä hillossa!
VastaaPoistaNiin mäkin ajattelin - ja toimi kyllä tosi hyvin ainakin tähän juustotarkoitukseen.
PoistaHieno idea nuo pähkinät omppuhillossa, eipä ole ennen osunut mun kohdalle!
VastaaPoistaTosta tulis varmaan huippuhyvää täytettä omenapiiraseen...
Olis muuten varmasti ihanaa omenapiirakkaa!! Testaa ja kerro kokemukset =)
PoistaTätä on ihan pakko kokeilla. Eksyin muuten ensimmäistä kertaa sivuillesi. Tervetuloa vierailulle myös minun blogiini.
VastaaPoistaHitsi kun unohdin tähän vastata. Tervetuloa uudestaan ja kiva kun kommentoit! Tulen vastavierailulle :)
Poista