perjantai 23. elokuuta 2013

Kurkunleikkaus

Aina välillä tulee pyyntöjä tarkempiin ohjeisiin voileipäkakun koristekurkkujen leikkausta varten, niin että ne näyttävät ruusun lehdiltä. 


Otettiin nyt miehen kanssa pikainen kuvasarja, joka toivottavasti valottaa asiaa paremmin kuin aiemmin ylös kirjoittamani ohjeet: leikkaa kurkusta n.5cm pätkä. Halkaise kurkku pitkittäin ja laita poikittain, kuperapuoli ylöspäin eteesi leikkuulaudalle. Leikkaa kurkun keskelle ikäänkuin v- tai venekuvioita. Veitsellä molemmin puolin keskelle viistoon, niin että viillot kohtaavat ja muodostavat edestä katsottuna v:n. Ota ensimmäinen minipala kokonaan pois. Noin neljän molemminpuolisen viillon jälkeen, tee viimeiset vedot jyrkästi pohjaan asti. Työnnä osia varovasti toisesta päästä, niin lehden osat irtoavat ja muodostavat lehden.




Paksummasta kurkusta saa enemmän kerroksia, tällä kertaa tästä tuli vain kolme.


Kertokaahan, joko onnistui leikkaaminen?


5 kommenttia:

  1. Ohjeet näyttävät hyviltä. Täytyykin kokeilla ensi kerralla kun voileipäkakkua tekee :)

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla että ohjeet tuntuivat kelvollisilta! Meillä tyttö halusi illalla ja nyt aamullakin vielä kurkkunssa noin leikattuna, ei enää tavan kiekot kelpaa... ;)

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeesta. Tätä pitää kyllä kokeilla. Mielenkiintoisia juttuja täällä, liitynpä lukijaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepas hyvä, noista saa helpolla näyttäviä koristeita! Kiva kun löysit nyt myös tänne, tervetuloa :)

      Poista