torstai 28. tammikuuta 2016

POROPALAT



Tämä leivonnainen liittyy siinä mielessä jo ohitettuun jouluun, että löysin idean Yhteishyvän Ruoka-liitteen joulukuun numerosta ja meillä näitä syötiin jouluaattona aamupäiväulkoilun yhteydessä. Mutta jos nuo tosiasiat unohtaa, niin näitähän voi aivan hyvin syödä mihin vuodenaikaan vaan (no, en ehkä ihan keskikesällä itse tekisi, mutta noin niin kuin muuten).

Tämä kuuluu taas siihen "nopeat ja helpot" kategoriaan, ja on mitä mainioin ja maukkain vierastarjottava. Poro, piparjuuri ja puolukat ovat ihana kombinaatio, täynnä makua ja mukavaa kirpeyttä.

Helpot poropiirakat (porotortut) 10kpl
500g voitaikinalevyjä
1 kananmuna
150g ranskankermaa
100 g tuorejuustoa
2-3tl piparjuuritahnaa
100g kylmäsavuporoleikettä hienonnettuna
pari rouhaisua mustapippuria myllystä
Koristeluun: pakastepuolukoita (ja/tai persiljaa, meillä timjamia)

Puolita sulaneet taikinalevyt. Viillä veitsellä sentin levyinen kehys taikinaneliöiden reunoille.
Sekoita ranskankerma, tuorejuusto ja piparjuuritahna (voit käyttää myös piparjuurituorejuustoa) sekä porosilppu keskenään. Mausta pippurilla. Levitä täyte neliöiden keskelle ja voitele reunat kananmunalla. Paista 225C asteessa n.15min. Koristelle puolukoilla sekä yrteillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti