keskiviikko 20. tammikuuta 2016

VANHA PIIMÄ HYÖTYKÄYTTÖÖN OSA 2: PIIMÄKAKKU






Viime viikonloppuisen marttailun ja vanhan piimäpurkin avustuksella syntyi myös tämä herkullinen piimäkakku. Meiltä puuttuu kaunis kuivakakkuvuoka, koska näitä kakkusia tulee tehtyä ihan todella harvoin, mutta maku ei onneksi kärsinyt vaikka ulkomuoto vähän lättänä onkin... Lapset innostuivat kun kakku maistuu ihan pehmeälle piparkakulle, eikä se huonoa ollut omastakaan mielestä. Kuppi kuumaa kahvia tai teetä ja pala mausteista kakkua - suorastaan taivaallista pakkasessa suoritetun stiga-mäenlaskun jälkeen :) Jos ei satu muuten hupenemaan, niin kakku säilyy huoneen lämmössä viikon ja jääkaapissa kaksi. Enpä oikein usko, että tätä tarvitsee parin viikon päästä mihinkään enää siirrellä, eiköhän se ole kadonnut jo aika päiviä ennen sitä...

Mausteinen piimäkakku
4dl vehnäjauhoja
2dl ruskeaa ruokosokeria
1tl ruokasoodaa
1tl neilikkaa
1tl inkivääriä
2tl kanelia
3dl piimää
1dl sulatettua voita
Sekoita ainekset keskenään ja kaada voideltuun(korppujauhotettuun) vuokaan. Paista 175C-asteisssa uunissa 50-60min (vuoasta ja uunista riippuen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti