keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Makkarakeitto with a twist

Tänään vuorossa jotain niinkin tavallista kuin makkarakeittoa. 

 

Kaikkihan sen osaa tehdä ja ainahan se lapsille maistuu, mutta senkin innostuksen voi nostaa vielä potenssiin kolme. Ostettiin Habitare-messujen epäilyttävältä esittelijältä sellainen tikku jolla saa kasviksista spiraaleja. Ihan vaan huvin vuoksi kun lopputulos näytti niin hauskalta. Esine oli sen verran halpa että vaikka näytti siinä toimivan, niin aika skeptisenä sitä silti kotona koitettiin. Mutta sehän toimii! Lapset innostuivat kun näkivät mitä sieltä perunasta esiin tulee. Kyllä mä luulen että näillä twisteillä saadaan vielä monta lasten, ja aikuistenkin, lautasta piristettyä.


Keitoissa ei peruunaspiraalit olleet parhaimmillaan kun pääsivät vähän turhan pehmeiksi, mutta porkkanat pysyivät hyvin kuosissaan. Keitto silattiin vielä lopuksi rucolapestolla - pesto muodossa kuin muodossa maistuu näille meidän pienemmillekin poikkeuksetta. Peston ansiosta tuntui itsestäkin kuin olisi maistellut jotain vähän gourmeempaa kuin makkarasoppaa. Oikein hyvä ja maukas päätös isänpäiväulkoilulle. 
Makkarakeitto
10 perunaa
3 isoa porkkanaa
1 kukkakaali
1pss pakasteherneitä
1pkt makkaraa (meillä nitriititön, lisäaaineeton, soijaton yms yms lenkki)
1dl silputtua ruohosipulia
vettä
yrttisuolaa (Maldonia), mustapippuria


Kyllä mä olevinaan silitin...


 
Pestoon
puntti rucolaa
1rkl paahdettuja pinjansiemeniä
reilusti parmesaania
pieni valkosipulin kynsi
oliiviöljyä
rouhaisu mustapippuria

Tee ensin pesto sekoittamalla kaikki aineet keskenään silppurissa, tehosekoittimessa tms.

Keitä lohkotut (tai spiraloidut) perunat, porkkanat ja kukkakaali kypsäksi yrttisuolalla maustetussa vedessä. Voit käyttää kasvislientä makujen vahvistamiseksi jos sinulta sellainen hyvä löytyy. Paista kuutioituihin makkaroihin väriä paistinpannussa ja lisää ne sekä herneet keittoon. Lisää lopuksi myös ruohosipuli ja mausta. Tarjoile keitto peston kera, josta se todellinen maku annokseen tulee.


6 kommenttia:

  1. voi että. tällaset ruuat on ihan parhautta. peston kanssa en ole koskaan kokeillutkaan, kiva vinkki! mäkin tarvisin tuollasen keittiövempeleen piristämään ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäsit. Mä mietin että onkohan nyt ihan hölmöä postata jotain niin tavallista kuin makkarakeittoa, mutta tykkäänhän mä itsekin kuin toiset kirjoittaa jotain lisävinkkiä johonkin perussettiin ;) Pesto sopi tähän kyllä ihan äärettömän hyvin. Nyt sitten silmät auki vempeleiden varalle, vois hyvinkin tulla sielläkin jossain torikojussa vastaan..?

      Poista
  2. No olipa ihan kirjaimellisesti twist! :)

    VastaaPoista