sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Isänpäivän aamuna

Isänpäivän ruokalista korkattiin perinteiseen tapaan: munakokkelia ja pekonia. Eipä niitä juuri muuten vuoden mittaan tulekaan aamulla laitettua, ehkäpä siksi maistuukin isänpäivänä erityisen hyvältä :)


Esipaistettu ciabatta sopi lämpimänä hienosti settiin. Isille teetä, muut "tyytyivät" vadelmamehuun.
 

Jostain syystä meiltä ovat ennen tätä päivää jääneet persimonit maistamatta. Usein olen niitä katsellut, mutta kun en ole tiennyt pitääkö ne paistaa tai kuoria tai kypsyttää tai mitä nyt hedelmille voisikaan tehdä, niin ne ovat jääneet ostamatta. Lisäksi ne muistuttavat minusta ulkonäöltään tomaattia, joten ajatus oli että ovat ehkä aika kirpeitä (talvitomaatit). Tällä viikolla katsoin kaupassa kuinka vanhempi herra lastasi näitä pari kiloa kärryynsä ja päätin lopulta ottaa meillekin pari kappaletta kun olivat vielä niin edullisiakin. Tänään googletuksen päätteeksi kuutioin ne aamupalan seuraksi kulhoon ja kylläpä kuppi tyhjenikin nopeasti! Ihanan makeita ja mehukkaita, hurjan hyviä. Tässä ihastuksen alkuhuumassa voisin jopa sanoa että uusi suosikkihedelmä on löytynyt.
 

Kakku oli tänä vuonna Hellapoliisin valkosuklaa-dajmkakku. Huomasin vasta kun olin jo keksit painellut pohjalle että tähänhän olisikin pitänyt käyttää pienempää vuokaa (18cm). Nyt tämä jäi 24-senttisessä enemmänkin tortuksi, mutta sinänsä hyvä sillä erimerkkiset liivatelehdet kuin mitä yleensä käytän eivät hoitaneet hommaa eikä kakku hyytynyt. Ei ollut niin ällömakeaa kuin pelkäsin, vaan oikeastaan aika rahkaisa.
 

Isänpäivän retki tehtiin läheiseen arboretumiin.

8 kommenttia:

  1. Iskin silmäni tuohon ekan annoksen lautaseen, mitä/mistä se on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pohjassa lukee Martinex. Se on itseasiassa juustolautanen, leipien alla näkyvä puualusta kuuluu tuohon keskelle. Löysin sen joskus cittarin alepöydältä kahdella eurolla :)

      Poista
  2. Minäkin olen epäröinyt kyseisen hedelmän ostoa, mutta nyt taidan sitä ostaa, aamiainen näyttää maukkaalle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos sinäkin uskaltaudut nyt maistamaan. Toivottavasti on yhtä makoisa kokemus kuin meillä :) Luin jostain että raakana olisi kitkerä, nämä oli ainakin nyt näin oransseina tosi maukkaita.

      Poista
  3. Jännästi vasta nyt tutustuitte persimoniin.Meillä on just alkamassa niiden sesonki.Aikoinaan kun asuin täällä ensimmäisen kerran,ja poikani oli vielä vauva,niin neuvolassa suositeltiin sitä vauvalle ja se taisi olla hänen toinen hedelmänsä banaankin jälkeen;D Tykkään persimoneista tosi paljon ,etenkin siitä lajikkeesta,minkä voi syödä kuorineenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kyllä tosiaan jännää, onneksi edes nyt =) Ja sekin on jännää miten siellä se on tosiaan niin yleinen että neuvola suosittelee heti alkuun! Harmittaa kun eilen unohtui ostaa lisää. Pitää tehdä pian uusi kauppareissu.

      Poista
  4. Miulla on kirjanmerkeissä jo niin paljon kokeiltavia kakkuja (ja ylipäätään ruokia), että siinä vaiheessa kun pitäisi alkaa tehdä jotain on hirmu vaikea päättää mitä sitä tekisi... Isänpäivän kakkua suunniteltaessa pisti silmään täältä bongattu mustaherukkatäytteinen täytekakku. Meidän pari mustaherukkapensasta teki tosi vähän marjoja tänä kesänä, mutta mehukkaita ja isoja marjoja kuitenkin. Ne kerättiin tytön kanssa yhdessä pakastettavaksi, joten niistä tehty kakku tuntui sattuvan päivän teemaan. Täytekakkujen ystäviä kun ei kuitenkaan juuri olla, muunsin ohjeen hyydytetyksi kakuksi. Pohjaksi tein Kinuskikissan Brownies-pohjan ja lisäsin siihen mustaherukkajogurttitäytteeseen vielä pari liivatetta (yhteensä siis 6kpl). Mustaherukkaakin saattoi pakastepussissa olla 5dl, joten sitä meni vähän enemmän. Oli ihan älyttömän hyvää. Mustaherukkajogurttitäyte oli ihanan raikasta ja sattuu muuten browniespohjan kanssa hyvin yhteen. Kakku meni viimeistä murua myöten, varsinkin tyttö tykkäsi siitä hurjan paljon! :) Eli kiitos paljon inspiraatiosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laika, ihana kommentti! Tosi kiva kuulla miten täältä löydetty ohje on inspiroinut ja millainen lopputulos siitä on seurannut :) Kuulostaa kyllä tosi hyvältä noinkin, pitää kokeilla! Mustaherukka sopii älyttömän hyvin kakkuun, taitaa olla edelleenkin mun suosikki. E:n 3v juhliin tehtiin hyydyttämällä se kolmekerrosraitakakku jossa mustaherukan liäsksi myös punaherukkaa ja muistaakseni vadelmaa ;)

      Poista