sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Herkullinen vastaisku kalapuikoille

Kalaa on tullut kuorrutettua monella tapaa, mutta ei vielä koskaan ennen näin. Hienoa että tuli tähänkin ohjeeseen törmättyä, tuli nimittäin tosi hyvää. Lapset tykkää kalapuikoista (mikä siinä onkin että kaikki lapset niitä ensi nuolaisusta lähtien hinkuvat?), mutta aikuiset ei. Tässä siis sopuisa ratkaisu, sillä tämä ruoka maistuu molemmille osapuolille! Kalan syönti oli mielenkiintoinen nautinto, kun jokainen suupala maistui hieman erilaiselta kuin edellinen siemensekoituksen moninaisuudesta johtuen. Riisi maustettiin pakastealtaasta löytyvällä maissi-herne-porkkanalla. Luulenpa että tätä ruokaa tullaan meidän arki-illoissa näkemään säännöllisesti; helppoa, nopeaa ja maukasta.




Siemenillä, pähkinöillä ja yrteillä kuorrutettua kalaa

3-400g kalafilettä (vaaleaa tai lohta, meillä kuhaa)
½dl siemeniä ja pähkinöitä (meillä hyväksi havaittu GoGreenin salaattisekoitus, jossa ainakin auringonkukan ja kurpitsansiemeniä sekä cashewpähkinöitä)
½ tilliruukkua hienonnettuna
½ ruohosipuliruuukkua hienonnettuna
2rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
pari rouhaisua valkopippuria
suolaa
Paistamiseen rypsiöljyä

Hienonna siemenet ja pähkinät sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Sekoita yhteen hienonnettujen yrittien kera. Suolaa ja pippuroi kalafileet ja pyörittele ne sen jälkeen siemen-yrttiseoksessa. Paista pannulla muutama minuutti kummaltakin puolelta.

Riisilisäke
2dl täysjyväriisiä
4,5dl vettä
suolaa
1pss maissi-herne-porkkanaa
sitruuna
2rkl hienonnettua ruohosipulia
Keitä riisi lähes kypsäksi. Lisää pakastevihannekset n.5min ennen kuin riisi on valmista. Kaada mahdollinen ylimääräinen vesi pois, mausta sitruunalla ja lisää ruohosipuli.

12 kommenttia:

  1. Tuo oli takuulla hyvää! Tosi harvoin syön kalaa,mutta olen usein itsekin laittanut yrttejä joukkoon.Siemeniä en ole kokeillut,joten ensi kerralla sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, siemenet sopivat tähän todella hyvin!

      Poista
  2. Tosi kiva idea, meilläkin on alettu kuorrutella kalaa joskus ihan tuon kaksi vuotiaan vuoksi ;) viimeksi tein yrteillä ja parmesanilla..mutta tätä täytyy kyllä koittaa. Meillä on onneksi vaalea kala kovin edullistakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli ei vieläkään lasta joka ei kalapuikontyyppisistä jutuista innostuisi ;) Yrtit ja parmesan kuulostaa sekin herkulliselta! Tässä tykkäsin erityisesti siitä makujen moninaisuudesta.

      Poista
  3. Heippa! Sinua odottaa tunnustus blogissani, käy poimimassa :)

    VastaaPoista
  4. Mahtavia kuvia taas! Saanko kysyä käytätkö kuvaustilanteessa lisävaloa?

    -Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi, tämäpä lämmitti mieltä. Anteeksi viivästynyt vastaus. Kuvaan suurimmaksi osaksi ihan luonnonvalon voimalla, sillä onnistun parhaiten. Tämäkin on siis ikkunaa vasten kuvattu. Olen lopultakin oppinut kamerasta valkotasapaino- ja valotusasetukset niin että saan sen toimimaan halutulla tavalla :) Lisäsalamakin meillä on, jonka saisi laitettua myös vastavaloksi, mutta sen opettelu on vielä vähän vaiheessa. Tulee piiitkä ja puuroisia kuvia täynnä oleva talvi jos ei ala sen kanssa pian onnistumaan...

      Poista
  5. Kiitos tästä kalapuikko-ohjeesta! Tein melkein näin, ja silti tuli tosi hyviä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sä ehdit jo kokeilemaan :) Kiva kun maistui ja tulit kertomaan!!

      Poista
  6. Täällä on aikuinen, joka rrrrakastaa kalapuikkoja, joskus ihan nolottaa. Kaipasin niitä valtavasti, kun olin kasvissyöjä. Voisin syödä kermaviilikastikkeen kera vaikka paketillisen yksinäni. Tällainen kuorrukeversio voisi kelvata paremmin myös kanssasyöjälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalapuikkoja on ainakin hyvin saatavilla ja onhan se maailman helpoin hätävara. En mä niitä kyllä itsekään inhoa nimenomaan kermaviilikastiikkeen kanssa, mutta mies ei voi sietää. Tämä nimenomainen on kyllä tosi hyvä kompromissi: toinen saa melkein gourmet-kalaa ja toinen kalapuikkoja ;D

      Poista