lauantai 13. lokakuuta 2012

Avokadoa ja inspiraatiota


Kun Hesarissa kirjoitettiin avokadopastan ohjeen leviävän sosiaalisessa mediassa kulovalkean tavoin, tuli minulle melkein ulkopuolinen olo. Miten minulta on voinut mennä moinen juttu kokonaan ohi??? Varsinkin kun avokado on nykyisin sellainen ruoka-aine jota meiltä on
l ö y d y t t ä v ä aina. Olen ajautunut siihen pisteeseen että aamuni eivät käynnisty jos en saa ruisleipää ohuelti oivariinilla, reilusti avokadolla ja ripauksella suolaa päällystettynä. Ihan parasta. Pitihän tilanne korjata saman tien ja pistettiin mekin ruoka testiin. Ja hyvää oli, vaikkakin meillä meni sen kanssa aika monta juttua pieleen. Juuri tämän kerran meillä ei ollut kotona valmiiksi avokadoja ja kaupasta ei löytynyt täysin kypsiä joten rakenne ja maku oli jokseenkin väärä. Kaupassa ei myöskään ollut pecorinoa, joten käytimme pelkkää parmesaania. Valkosipulia meni liikaa, eikä kastikkeesta maistunut juuri muu kuin se ja lime. Ja suolamylly päätti mennä jumiin ja hajottaa koneistonsa kesken rouhaisun, joten ateriointi meni sitten pikkuruisten muovinpalasten kyttäämiseen... Siitäkin huolimatta tässä ruoassa on niin paljon potentiaalia ja pelkästään sellaisia raaka-aineita joita rakastamme, joten sitä on tehtävä uudestaan. Pian ja usein. Ja myös se Safkaa-kirja on vihdoin hankittava, mistä tämä ohje on alunperin lähtenyt kiertämään. Jokos te olette testanneet?

Avokadopasta neljälle
 
1 valkosipulinkynsi
1/2 chiliä (poista siemenet)
1 lime
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
n. 0,5 dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersilijaa
30 g (1 dl) raastettua pecorinoa
30 g (1 dl raastettua parmesania
400-500 g spagettia (meillä nyt nauhapastaa)

Hienonna valkosipuli ja chili, laita ne kulhoon. Purista limen mehu mukaan. kuutio avokadot ja poista niistä kivet. Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy ja hienonnetut yrtit, sekä juustoraasteet. Sekoita ja maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.

Keitä spagetti al dente hyvin suolatussa vedessä, ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan ja pyörittele spagetti kastikkeen kimppuun. Raasta päälle parmesania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.




***************

Sitten vielä siitä inspiration-portaalista josta aiemmin mainitsin. Tunnettu blogiportaali Indiedays siis laajenee ja uusi Indiedays inspiration sisältää muodin ja kauneuden lisäksi myös sisustusta, lifestyle-juttuja ja ruokaa. Portaaliin on kutsuttu 300 inspiroivaa blogia, ja Patalintu saa kunnian olla yksi niistä. Beta-versiosta olen jo itse ihastellut sitä kaunista kuvavirtaa mitä portaali tarjoaa ja löytänyt useita uusia upeita blogeja joita ehdottomasti haluan seurata. Sinulla on nyt Patalinnun lukijana mahdollisuus päästä kurkistamaan portaaliin ennen muita jos niin haluat. Klikkaa itsesi TÄNNE ja anna sähköpostiosoitteesi niin saat tunnukset portaaliin ensi viikon alussa. Kyseessä on vielä keskeneräinen betaversio, mutta sieltäkin jo näkee miten homma toimii ja mitä blogeja tässä on mukana. Kauan ei tarvitse odotella muutenkaan, sillä Indiedays Inspiration portaali aukeaa kaikille lokakuun aikana.



2 kommenttia:

  1. Tuo ohje onkin kiertänyt kulovalkean lailla aika monessa blogissa,munkin pitää kyllä sitä kokeilla!
    Tosi kivalta näyttävät kuvavirrat Inspirationissa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin mä huomasin kun aloin sitä googlettelemaan. En kyllä tajua miten se on mulla jäänyt huomioitta, ihan sokea. Nyt näytti vielä tämä Hesarin juttu kiihdyttäneen postausten määrää, parin viime päivän aikana on tullut tosi monta. No, pistinpähän sitten omankin lusikkani soppaan, eipä pitäis enää jäädä kukaan tietämättömäksi kun ihan kaikki tykittää ;D

      Mä ihan yllätyin kun ekan kerran tuonne inspirationin betaan kirjauduin, miten kivan näköinen se onkaan!

      Poista