Vielä yksi jouluinen ohje itselle talteen, niin sitä ei tarvitse taas ensi vuonna erikseen muistella. Teimme perinteisen riisipuuron sijaan tänä vuonna uuniohrapuuroa, kun niitä ohrasuurimoita tuli juuri ennen joulua muuta tarkoitusta varten hankittua. Älyttömän hyvää oli tämä omassa kategoriassaan, vaikka ei se ihan vertoja vetänyt sellaiselle yön yli puulämmitteisessä uunissa hautuneelle... Puuro maistui makoisasti jouluaattoaamuna voisilmän, kanelin ja sokerin kera. Vielä suurempaa herkkua siitä tuli joulupäivän aamuna kun lorautimme päälle portviinipäärynöiden keittämisestä ylijäänyttä lientä. Aivan mahtavaa! No, samat sokeri ja kanelihan ne siinäkin seikkailivat, portviinin aromilla höystettynä. Manteli meni hra Patalinnulle, mitä lie sitten toivonut. Sepä ei taida meille muille selvitä ellei se toteudu, jos silloinkaan.
Uuniohrapuuro
3dl ohrasuurimoita
1l punaista kulutusmaitoa
4dl rasvatonta maitoa tai vettä
1½tl suolaa
1rkl voita
Liota ohrasuurimoita yön yli vedessä. Kaada aamulla ylimääräinen neste pois. Voitele iso uunivuoka voilla ja kaada ohrasuurimot siihen. Lisää suola ja maito sekoittaen joukkoon. Hauduta 150C asteisen uunin alatasossa vähintään 2½ tuntia.
no ihan varmaan oli herkkua kanelisen portviinisiirapin kanssa ;)
VastaaPoistaJuu, siirapin lisäys puuroon oli erittäin hieno älynväläys, joka tullaan jatkossakin toistamaan :)
VastaaPoistaOi kunpa oisin voinut olla mukana, etenkin tuo siirappi saa järjen karkamaan.
VastaaPoistaSitten ei Hanna auta muu kuin alkaa puuronpaistoon ja portviinipäärynä liemen keittoon! :)
VastaaPoista