lauantai 2. elokuuta 2008

Aamuinen nuudelikeitto

Tänä aamuna teki ensimmäisen lomapäivän (tai oikeasti se kai olisi vasta maanantai, ja sitäpaitsi toinen meistä jatkaa vielää puurtamista viikon verran) kunniaksi mieli jotain muuta kuin lähes jokaisen aamun aloittajaa - juustoleipää ja kurkkua tai tomaattia. Jääkaapissa odotteli avattu paketti nakkeja ja puoli rasiaa siitakesieniä, joten ensimmäinen ajatus oli munakas, mutta kananmunia ei sitten löytynytkään. Kuivakaappien ja pakastimen availun jälkeen mielessä alkoi muhimaan nuudelikeitto ja tällainen aamupala annos siitä syntyi. Oli muuten oikeasti hyvää! Ja toimii varmasti muutenkin kuin aamiaisena...

Nakkinuudelikeitto
50g siitakesieniä viipaloituna
2 kuoretonta (lisäaineetonta) nakkia
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 punasipuli viipaloituna
1rkl raastettua tuoretta inkivääriä
½tl jauhettua korianteria
7-8dl vettä
1rkl kasvisfondia (tai kasvisliemikuutio)
1 dl pakasteherneitä
½rkl soijakastiketta
1 (Vajaa)tl chilihiutaleita
5 tippaa seesamiöljyä
2 levyä nuudeleita
oliivi-tai rypsiöljyä paistamiseen
pinnalle silputtua ruohosipulia
Kuumenna ensin öljy kattilassa. Lisää nakit, sienet, punasipuli sekä valkosipuli ja paista keskilämmöllä muutama minuutti kunnes sipulit ovat pehmenneet ja nakit ja sienet tuntuvat sopivilta. Lisää inkivääri ja korianteri ja paistele noin minuutti. Kaada joukkoon kuuma vesi ja kasvisfondi sekä herneet, soijakastike ja chilihiutaleet. Tiputa keittoon vielä seesamiöljyä tippa kerrallaan maun mukaan, meille riitti tosiaan viisi. Kiehauta keitto ja lisää nuudelilevyt. Ota virta pois ja hauduta kannen alla noin 2 minuuttia kunnes nuudelit ovat pehmenneet. Jaa annoksiksi (2) lautasille ja laita pinnalle vielä ruohosipulia. Nautiskele heti. Vihreä tee juomana korostaa makuja mukavasti.

1 kommentti:

  1. Ei ollutkaan ihan perinteistä nakkisoppaa, mutta varmaan hyvää :)

    VastaaPoista