maanantai 4. elokuuta 2008

Täydellisen täyteläistä, mutta kiehtovan kirpeää

Sunnuntaina herkuttelimme mielestämme lähes täydellisellä pastalla. Siinä yhdistyvät mukavasti kerma ja tomaatti niin että kumpikaan ei aiheuta yliannostuksen vaaraa. Lisäksi Chorizo tuo mukanaan tulisuutta ja savujuusto oman hienon arominsa. Suolaahan tässä kertyy monesta asiasta, ja rasvaa myös, niin että ei tätä liian usein sovi keitellä. Mutta kun kaipaa täyteläistä pastakastiketta, josta kuitenkin löytyy hieman potkua ja jopa yllättävästi kirpeyttä, tämä on oiva valinta ruokalistalle.

Chorizo-savujuusto-pasta
14 pinaattitagliatelle rullaa (2hlö)
1 iso punasipuli viipaleina
2 valkosipulin kynttä hienoksi silputtuna
100g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä pieninä suikaleina
2 siivua Amerikan pekonia
60g chorizo-makkaraa pieninä kuutioina
½-1rkl tomaattipyrettä
2,5dl kevytkermaa (7%)
30g raastettua savujuustoa
2rkl persiljaa hienoksi silputtuna
mustapippuria
tuoreita parmesan-lastuja tarjoiluun
Keitä pasta (tagliatelle) ohjeen mukaan, valuta ja kaada takaisin kattilaan. Laita samalla pannuun n.3rkl öljyä aurinkokuivattujen tomaattien marinaadista. Kuulota punasipulia n.3 minuuttia keskilämmöllä kunnes se on pehmennyt. Lisää valkosipuli ja ja kypsennä vielä hetki. Lisää aurinkokuivatut tomaatit, pekoni sekä chorizo ja paista kunnes pekoni vaikuttaa kypsälle (n.3-4min). Sekoita joukkoon tomaattipyre ja kaada mukaan kerma jatkuvasti hämmentäen. Kiehauta ja pienennä sitten lämpöä. Lisää savujuusto, persilja sekä pari rouhaisua mustapippuria ja kiehuta hiljaa kunnes juusto sulaa. Sekoita kuuma pasta sekä kastike keskenään ja tarjoile heti parmesan-lastujen sekä kevyen vihannessalaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti