maanantai 21. lokakuuta 2013

SINAPILLA JA PARMESAANILLA MAUSTETTU KERMAINEN KUKKAKAALIKEITTO

Vaikka ei ruusukaalista tykätäkään (ks. edellinen postaus), niin kukkakaalista kyllä. Usein sitä tulee vain höyrytettyä lisukkeeksi suolan&yrttien kera tai sitten tehdään kukkakaalimuusia perumamuusin sijaan. Tällä kertaa tehtiin kuitenkin kukkakaalikeittoa, josta tuli Dijon-sinapilla ja parmesan-juustolla maustettuna äärimmäisen herkullista!

Sinappinen kukkakaalikeitto
n.9dl vettä
2 (luomu) kasvisliemikuutiota
1 isohko kukkakaali (n.800g)
2-3 rkl rypsiöljyä
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 sipuli hienonnettuna
1dl kuohukermaa
1rkl Dijon-sinappia
50 grammaa parmesanjuustoa raastettuna
Pari rouhaisua valkopippuria
Valmista kasvisliemi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuulota sipulit. Lisää kukkakaalin kukinnot ja hauduta niitä keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaalit ovat pehmenneet, n.15min. Voit ottaa muutaman nupun koristeeksi erilleen. Ota kattila liedeltä ja soseuta keitto mahdollisimman sileäksi. Laita kattila takaisin liedelle, miedolla lämmöllä. Sekoita kerma joukkoon. Mausta valkopippurilla. Lisää sinappi ja parmesaani, molemmat mielellään pieninä määrinä välillä maistellen, niin kummankaan mausta ei tule liian hallitseva.

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Siitäpä sitten vaan keittelemään! Taidetaan tehdä itsekin taas tällä viikolla uudestaan :)

      Poista
  2. Nami, näin syksyllä lämpimät keitot vetävät puoleensa ja tässä on kyllä yksi erittäin hurmaava yksilö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta, keitto lämmittää ihanasti viileänä syyspäivänä. Ja tämmöinen samettisen pehmeä versio, lohduttaa vielä muutenkin :)

      Poista