Jos meidän tekee mieli jotain helppoa pikaruokaa, on silloin siihen tarpeeseen joskus tullut ostettua hornetteja, liekkisiipiä, miksi niitä nyt sitten kutsutaankaan. Tulisia kanansiipiä. Se onkin ollut ainut valmiiksimarinoitu tuote jota meille on ostettu enää vuosiin ja noitakin siis vain muutaman kerran vuodessa. Juuri tuon marinadin vuoksi on monestikin käynyt mielessä, että niitä tekisi itse alusta loppuun, mutta ongelmana on ollut, että mistä noita kanansiipiä oikein marinoimattomana sitten saa? Kun edellisenä viikonloppuna siipiä nähtiiin Stockan lihatiskissä, niin sunnuntain ruoka oli sillä päätetty.
Tulisiivet
1,5dl jauhoja
1tl valkosipulijauhetta
1tl suolaa
maustemitta cayennea
1kg kanansiipiä
Sekoita jauhot ja mausteet muovipussissa ja laita kanat mukaan. Pyöritä jauhoseos kanoihin ja laita pussi jääkaappiin noin tunniksi, vajaakin riittää.
100g voisulaa (reilu desi)
saman verran cayenne kastiketta (frank's hot sauce)
Sekoita voisula ja cayenne keskenään. Dippaa ja pyörittele kananpalat kastikkeessa ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Paista 250C asteessa noin 40min. Käännä kanat kerran ympäri noin paiston puolivälissä. Me paistoimme viimeiset 15min grillivastuksen alla, en tiedä liekö sillä vaikutusta kanojen erityisrapeuteen.
Sinihomejuustokastike
1dl piimä
1dl ranskankermaa
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
hyppysellinen (savu)paprikajauhetta
2 maustemittaa suolaa
3rkl sinihomejuustoa
Sekoita piimä, ranskankerma, valkosipuli ja mausteet tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää sinihomejuusto ja sekoita ihan vain parin painalluksen verran lisää, juustosta saa jäädä sattumia kastikkeeseen. Anna maustua jääkaapissa mielellään vähintään 4 tuntia.
8.4.2014 Edit: Olisin voinut kirjoittaa koko tekstin uusiksi, sillä meillä ei enää syödä koskaan mitään marinoituja tuotteita, ja marinoimattomia siipiäkin löytyy nykyisin helposti suuremmista marketeista. Pysyköön teksti nyt muistona menneestä, mutta kuvat uusin kuitenkin. Hornetit tuntuu vetävän koko ajan lukijoita ja se keikkuu suosituimpien tekstien joukossa viikosta toiseen. Halusin siis kuvat vaihtoon :) Tällä kertaa ei syöty ananaksen kanssa vaan kurkun, mutta marinadi ja sinihomejuustokastike olivat samat hyväksi havaittu. Alkuperäiset kuvat vielä muistona lopussa.
Haluaa kanssa (ja on jo pitkään halunnut)löytää maustamattomia kanansiipiä. Mutta tämä "stockkaton" lakeus...
VastaaPoistaKuulosti tosi buenolle, dippeineen päivineen. menisi kokeiluun, jos vain...
Mikähän siinäkin on, että noita maustamattomia ei voida myydä missään. Olivat muuten jo laadultaankin ihan erilaisia kuin ne marinoidut, paljon lihaisampia. Saiskohan niitä sitten jostain hyvältä lihatiskiltä tilaamalla - kuinkahan monta kiloa velvottaisivat tilaamaan..? Kesän grillibileisiin isolle joukolle =) (kilohinta ei ainakaan stockkalla päätä huimannut, 5eur, ja me siis syötiin tuo 1kg kahdestaan ähkyyn asti kun oli niin hyviä)
VastaaPoistaToivottavasti jostain löytyy!!
Teille on tunnustus blogissa Lautasellesi.
VastaaPoistaKirjoitin Googlen hakukenttään "porkkanakakku" ja löytyikin jotain paljon parempaa: tämä blogi! Hirveästi inspiraatiota, hyviä kuvia ja mielenkiintoisia tekstejä. Oon yrittänyt herätellä pitkillä talviunilla olevaa sisäistä kotikokkiani ja tätä blogia selatessani huomasin miettiväni, mihin olen laittanut essuni ja kuinkakohan paljon kaapissa on jauhoja. Kiitos! :)
VastaaPoistaTähän reseptiin on kommentoitava, että en oo koskaan ollut mikään kanankoipi/-siipiystävä ja olen aina ajatellut, että tuskin tulen olemaankaan. Mutta tämä mausteseos/marinadi kuulosti niin hyvältä ja erilaiselta, että mieleni tekee kokeilla sitä aluksi ihan tavallisiin broilerifileisiin. Eihän se ihan sama asia tietenkään ole, mutta kenties hyvää siedätyshoitoa tulisiipiä kohti... :)
Voisula, oi kiitos! ♥ Tämäpä varsinainen yllätys - ja ihkaensimmäinen tunnustus Patalinnulle!
VastaaPoistaJoanna, kiitos hurjasti mieltälämmittävästä palautteestasi ♥ Toivottavasti en ole sinua onnistunut samantien kääntämään pois surkean hitaalla postaustahdilla!
Olisi kiva kuulla miten tämä marinadi maistuu jos sitä testaat, kun et kerran ole tulisiivistä muuten ennen välittänyt!? :)
Mustasta Pekasta saa maustamattomia wingsejä hintaan 6.9 euroa kilo.
VastaaPoistaKiitos vinkistä anonyymi! On niitä nyt näkynyt muuallakin, esim cittarissa. Hyvä hyvä :)
VastaaPoistaSattuipa silmään lihakaupassa asioidessani juuri maustamattomat siivet. Hintakin VAIN 4.9€ KILO. Joten pari kiloo mukaan siipiä. Tämä ohje kuulostaa juuri täydelliseltä omaan makuun. Kiitos jo etukäteen! :)
VastaaPoistaAi että, hyvä saalis! Alkoipa itselläkin tehdä mieli kun nyt näin muistuttelit :) Toivottavasti maistuu!
PoistaKuullostaa herkulliselta. Äidillä oli mahtava kanansiipiresepti, ikävä kyllä en ajoissa kysynyt miten ne maustetaan. Kannattaa kirjoittaa kaikki äidin ja mummin perinnereseptit ja heidän omat reseptistä talteen. Näitä aion kokeilla heti, ostimme eilen pari kiloa siipiä. Niitä voi laittaa suuren määrän kerrallaan, ne maistuvat seuraavana päivänäkin. Näistä ei voi tulla muuta kuin suussasulavan hyvää naposteltavaa. Iiris Tukholmasta
VastaaPoistaTein näitä tänään. Todella onnistunut maku. Laitoin vahvaa maustekastiketta, tuli sopivaa. Dippikastike tehtiin 10% turkkilaisesta jogurtista siihen vähän valkosipulia ja mustaa pippuria. Lisukkeena ajvaria, tuoretta persialaista leipää, tuoretta kurkkua puikkoina. Suosittelen reseptiä. Iiris
PoistaHei Iiris! Kiva kun löysit tänne ja kerroit kokemuksia! Pahoittelut viivästyneestä vastauksesta, sähköposti oli lajitellut viestit ihan kummasti enkä huomannut näitä kuin vasta nyt.
PoistaIhan totta tuo, että vanhat reseptit kannattaa kirjata ylös ennenkuin on liian myöhäistä. Hienoa että nämä maistuivat :) Tuore persialainen leipä kuulostaa herkulta!
http://www.atria.fi/tuotteet/Sivut/Tuote.aspx?tuoteid=1380 mä oon noihin törmänny jo useamman kerran marketeissa :)
VastaaPoistaJos tampereella päin kokkailette, niin kauppahallissa, tampereen laatulihan tiskiltä saa maustamattomia hintaan 4, 5erkkiä kilo! :)
VastaaPoista