lauantai 11. lokakuuta 2008

Avokado-kanaa Mexicon malliin

Seuraavaksi hyppäämme Argentiinasta Mexicoon. Ja edelleen ihan vain ruokapöydän kautta, todellista kokemuspohjaa ei Mexicosta(kaan) ole. Tähän reseptiin törmäsimme Recipezaarissa, josta erilaisilla hakusanoilla löytyy usein hyvinkin mielenkiintoisia ruokaohjeita. Chicken Oaxaca kuului heti sarjaan ”pakko kokeilla”. Broilerin file täytetään avokadolla ja juustolla, jonka jälkeen koko komeus leivitetään ja paistetaan öljyssä. Kun se kaikenkukkuraksi vielä tarjoillaan chilikastikkeen ja kasviksilla höystetyn pastan kera, niin johan siinä on todellisen herkkuaterian ainekset koossa.


Ja olihan se maistuvaa, mutta pientä tuunattavaa löytyy silti seuraavaa kertaa varten. Alkuperäisessä reseptissä ohjeistettiin käyttämään oaxaca (asadero) tai Monterey Jack juustoa. Wikipedia opasti että oaxaca on mozzarella tyyppinen, hyvin venyvä ja mieto juusto, ja asadero taas samankaltainen, eri mallinen, versio siitä. Monterey Jack on puolestaan puolikova, cheddaria, tai kenties jopa edamia, muistuttava juusto. No niitähän löytyy täältä helposti joka marketista – siis ei todellakaan, mutta emme kyllä olettaneetkaan. Mozzarellaa pidimme alusta alkaen liian mietona, ja päädyimme tällä kertaa cheddar-pohjaisiin Mini Babybel kiekkoihin. Yksi kiekko per yksi rintafile oli sopiva määrä, mutta kun saman juuston saisi jalapeño-maustettuna, niin se tekisi täytteestä täydellisen! Tai ei kai sitä kukaan tietysti estä laittamasta muutaman viipaleen jalapeñoa joukkoon ihan itse...

Toinen muutettava asia on pastan muoto. Käytimme nyt tagliatellea, mutta pitkä nauhapasta ja veitsellä leikattava pääruoka eivät yhdessä syödessä olleet kovinkaan toimivia. Etuna tietysti se että, ruokaa ei tule hotkittua liian nopeasti. Ensi kerran keitämme kuitenkin jotain muuta, vaikka fusillia.

Avokado-juustotäytteiset broilerin rintafileet Mexicolaisittain (2:lle)
2 broilerin rintafilettä
½ avokado viipaleina
½ limen mehu
2 n.20g palaa puolikovaa juustoa
Maldonin savusuolaa
Pari rouhaisua mustapippuria
1 kananmuna rikottuna
1rkl vehnäjauhoja
1dl leivänmuruja
1-2rkl öljyä paistamiseen
Pastaa kahdelle
2 luumutomaattia pieninä kuutioina
10 vihreää oliivia siivuina
1rkl persiljaa silputtuna
1dl melko tulista salsakastiketta (tämä savuinen Pain is good -soosi on edelleen hyvää)
2rkl kevyt ranskankermaa
Pyörittele avokaadoviipaleita limemehussa. Leikkaa kanan rintaan viilto pitkittäin, niin että siihen muodostuu tasku. Täytä tasku muutamalla avokadoviipaleella ja juustolla. Jos tasku ei ole tarpeeksi ”tilava” tikuta se kiinni muutamalla coctailtikulla. Mausta kanat suolalla ja pippurilla. Pyörittele fileet sen jälkeen ensin vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi päällystä leivänmuruilla. Lämmitä öljy paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää kanat ja paista n.6min/puoli, tai kunnes fileet ovat täysin kypsät. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kun olet kaatanut keitinveden pois sekoita pastan joukkoon tomaatit, oliivit ja persilja. Sekoita salsa ja ranskankerma keskenään kastikkeeksi. ¡Que aproveche!

3 kommenttia:

  1. Löysin tämän reseptin Äsken hakiessani ihan toista broileri-avokado -reseptiä. Tämä res. kiinnostaa, mutta - ei pysty printtaamaan eikä edes kopsaamaan Wordiin tulostamista varten. Ei jaksa ravata koneella katsomassa ohjetta, vaikka oma muisti riittääisiiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, oliskohan sulla selaimen asetuksissa jotain häikkää? Kokeilin itse juuri ja saan tämän sekä tulostettua suoraan (firefoxista ja chromesta) että kopioitua wordiin. Voi harmi, toivottavasti saat vielä ohjeen sellaiseen muotoon että pääset kokeilemaan! :)

      Poista
  2. Nam! Kiitti hyvästä reseptistä!

    VastaaPoista