sunnuntai 12. lokakuuta 2008

Monikäyttöinen katkarapulisäke

Eilen söimme päivälliseksi pannulla paistettua lohta ja puikulaperunoita. Maistuvaa kyllä, mutta eipä siinä sen kummempaa. Tavallista perusruokaa, joka ei paljon ohjeistuksia kaipaa, ja josta nyt ainakaan tällä kertaa ei irronnut edes tallentamisen arvoisia kuvia. Jotain muistamisen arvoista kokonaisuudesta kuitenkin jäi. Lisäkkeeksi teimme äärimmäisen helpon katkarapukastikkeen, josta tuli oikein hyvää ja joka antoi mukavaa lisämakua ateriaan. Kastike, tai ehkä oikeammin tahna, sopi erittäin hyvin myös ruisleipäpalasen päälle, ja toi siten pientä luksusta sunnuntaiaamuun arkisen juusto-kurkku päällysteen sijaan.

Katkarapulisäke
1dl kuorittuja katkarapuja (valuta siivilässä ja hienonna hieman)
2rkl silputtua ruohosipulia
1rkl hienonnettua tilliä
2rkl pieneksi pilkottuja puolikuivattuja tomaatteja
1½dl kermaviiliä
Pari rouhaisua valkopippuria
Ripaus suolaa
Sitruunaa
Sekoita kaikki ainekset paitsi sitruuna keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan joksikin aikaa. Vajaa tunti riittää. Tarjoile kastikkeena paistetun kalan kera tai esim. alkupalana (tai aamiaisena) ruisleivän päällä. Purista päälle hieman sitruunamehua tarjoilun yhteydessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti