Otsikko kuvaa tässä paistoaikaa, pilkkomiseen menee toki oma lisänsä, mutta sekään ei järjettömään kauaa vie. Tämä on yksi helpoimpia pastakastikkeita mitä olemme kokeilleet, mutta makua tässä riittää varsinkin näin kesällä kun yrtit ja tomaatit ovat parhaimmillaan. Tämän annoksen söimme kahdestaan, mutta tästä on helppo lisätä ja vähentää aineiden määrää syöjien ja nälkätilanteen mukaan.
Kirsikkatomaatti-rucola-minttu-spagetti
12 kirsikkatomaattia halkaistuna
½ punttia tuoretta rucolaa käsin revitttynä
½ punttia tuoretta minttua hienonnettuna
10 isoa vihreää oliivia viipaloituna
8 keskikokoista kaprista hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
3 rkl oliiviöljyä
pari rouhaisua mustapippuria
vasta raastettua pecorino-juustoa
täysjyvä(luomu)spagettia
Keitä iso kattilallinen vettä kiehuvaksi ja lisää suolaa. Keitä spagetit paketin ohjeen mukaan. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa ja kuulota valkosipulia keskilämmöllä n.1 minuutti. Lisää oliivit, minttu, rucola, kaprikset ja mustapippuri (voit sekoittaa ne jo valmiiksi keskenään kulhossa) ja ota levyltä virta pois. Pyörittele ainekset lämpimiksi. Valuta spagetista vesi pois ja lisää pasta kastikkeen joukkoon (voit jättää hieman keitinvettä jos annos tuntuu muuten liian kuivalta). Jaa annoksiksi ja raasta pinnalle Pecorino-juustoraastetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti