Olimme viime viikonloppuna mökkeilemässä, josta johtuu tämä hieman tavallista pidempi tauko päivityksessä. Mökillä paistelimme vain ihan peruspihvejä kasvisten kera, joten ei niistä sen enempää, hyvää kyllä oli. Kuitenkin sen verran lihapainotteinen viikonlopun ateria makkaroineen oli, että kotiin palattuamme on tehnyt kovasti mieli ihan vain kasviksia. Tämä wrap-ohje löytyi kotimaisten kasvisten sivuilta ja oli oikein maistuva. Lisäsimme siihen itse vielä valkosipulin ja soijakastiketta. Erehdyimme kuitenkin tällä kertaa ostamaan valmiita tortilla-lättyjä kun olivat täysjyvästä tehtyjä ja vielä tarjouksessa. Valitettavasti vaikutelma oli vähän pahvimainen, joten ensi kerralla teemme kyllä taas lätytkin itse kuten yleensä.
Kasvis-raejuustowrapit
3 porkkanaa karkeana raasteena
1 palsternakka karkeana raasteena
1 punasipuli viipaleina
100g keräkaalia suikaleina (alkuperäisessä savoynkaali, mutta sitä ei löytynyt)
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
Ripaus suolaa
1 maustemitta cayennepippuria
2tl hunajaa
1rkl soijakastiketta
1prk raejuustoa
Reilusti tuoretta rakuunaa hienonnettuna
2rkl öljyä paistamiseen
Kuulota ensin sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää kaikki kasvikset ja paista keskilämmöllä kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Mausta suolalla, cayennella, soijalla ja hunajalla. Lisää lopuksi raejuusto ja rakuuna ja sammuta virta hellasta. Jaa täyte (riittää hyvin neljään melko muhkeaan) lämpimille tortilla-lätyille ja kääri tötteröiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti