torstai 26. kesäkuuta 2008

Nopeaa ja täyttävää iltaruokaa

Tiistaina katselimme jääkaapin sisältöä ja mietimme miten päästä eroon viikonloppuna yli jääneistä herkkusienistä. Kananmunapaketti joka oli sijoittunut sienten viereen ratkaisi asian ja munakashan siitä syntyi. Kaikkea muutakin mitä munakkaaseen laitoimme löytyy normaalisti aina kaapistamme, mutta tällä kertaa piti hakea täydennystä chorizo ja oliivivarastoon ennen kokkauksen aloitusta.

Herkkusieni-Chorizo-munakas
8 pienehköä tuoretta herkkusientä viipaloituna
Pätkä chorizo-makkaraa (n.20-30g) pieninä kuutioina
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
½ punainen paprika pieninä kuutioina
8 isoa vihreää oliivia viipaleina
2 kevätsipulia siivuina
8 tuoretta basilikan lehteä silputtuna
½tl kuivattua oreganoa
pari rouhaisua mustapippuria
4 kananmunaa
1rkl kylmää vettä
Pinnalle raastettua Pecorino-juustoa ja rucolaa


Riko kananmunat kulhoon. lisää 1rkl kylmää vettä ja sekoita ne haarukalla (tai vispilällä jos haluat seoksesta kuohkeamman). Lisää joukkoon silputtu basilika, oregano ja mustapippuri. Jätä seos odottamaan. Paista herkkusieniä oliiviöljyssä pannussa muutama minuutti. Lisää kuutioitu chorizo (joka tuo paistokseen myös sopivasti lisää rasvaa jos sienet tuntuvat kuivilta) ja valkosipuli. Paista hetki ja lisää paprika. Paista kunnes paprika hieman pehmenee ja lisää oliivi ja kevätsipuli. Lisää heti perään myös kananmunaseos. Sekoita ainekset keskenään ja anna paistua miedolla lämmöllä. Munakkaan voi paistaa vain yhdeltä puolelta ja kääntää lopuksi toinen puoli toisen päälle, mutta me halusimme tällä kertaa sen molemmin puolin paistettuna joten käänsimme sen lautasen avulla ympäri kun pinta oli hieman hyytynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti