sunnuntai 29. kesäkuuta 2008

Lauantain gourmet-ruokaa

Mietimme pitkään menisimmekö johonkin hyvään ravintolaan syömään kun kerrankin pääkaupungin keskustan vilinässä pyörimme, mutta päädyimme silti kotikokkaukseen. Katselimme kuitenkin erään suosikkiravintolamme menua ja saimme sieltä idean omaan ateriasuunnitteluumme. Ja ateriasta tulikin kyllä niin maistuva, että mikä tahansa ravintola olisi saanut tosiaan laittaa parastaan että olisi saanut meidät annoksemme vaihtamaan... Lauantain listalla oli alkuun Ricotta-tomaatti-leipiä ja pääruoaksi pannulla paahdettua kuhaa, siitakesieniä Pecorino-perunaröstiä sekä pinaattikastiketta. Nam!

Ricotta-tomaattileivät (muokattu heinäkuun Elle-lehdestä)
4rkl Ricotta-juustoa
4 isoa aurinkokuivattua tomaattisiivua hienonnettuna
2rkl silputtua ruohosipulia
rouhaisu mustapippuria
ripaus merisuolaa
täysjyväpaahtoleipää
koristeeksi rucolaa
Sekoita täytteen ainekset keskenään. Paahda leipä ja sivele päälle reilu kerros tahnaa. Lisää rucolaa ja laita vielä toinen leipä päälle kanneksi.


Paahdettua kuhaa ja siitakesieniä
200g kuhafilettä
2 hienonnettua valkosipulin kynttä
hieman suolaa
ripaus sitruunapippuria
½tl Santa Marian Seafood&Fish mausteseosta
200g siitakesieniä puolikkaina
rouhaisu mustapipuria
oliiviöljyä paistamiseen
Poista kuhasta ruodot jos niitä vielä on ja pyyhkäise ylimääräiset "limat" pois talouspaperilla. Mausta tasaisesti suolalla, sitruunapippurilla ja mausteseoksella. Kuumenna öljy paistinpannussa. Kun öljy on lämmennyt lisää pannuun valkosipuli, sienet ja kuhapalat (sienet keskelle, kuhat reunoille). Laske lämpöä ja paista kuhapalat molemmin puolin kullanruskeiksi. Mausta sienet mustapippurilla ja sekoittele niitä paiston aikana etteivät ne ja varsinkaan valkosipuli pääse palamaan.


Pecorino-perunarösti (6kpl)
3 isohkoa perunaa
1 kananmuna
1dl raastettua Pecorino-juustoa
rouhaisu mustapippuria myllystä
½tl kuivattua timjamia
oliiviöljyä paistamiseen
Raasta perunat karkeaksi raasteeksija puristele se kuivaksi talouspapern tai kankaan sisällä. Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita keskenään. Paista miedolla lämmöllä annosrösteiksi pienellä lettupannulla.


Pinaattikastike (reilu annos)
4 kevätsipulia
oliiviöljyä
2dl ruokakermaa
1dl kasvislientä
200g tuoretta pinaattia (poista paksut lehtiruodit)
ripaus suolaa
pari rouhaisua valkopippuria myllystä
ripaus muskottipähkinää
Viipaloi sipuli ja kuulota se kattilassa nopeasti. Lisää kasvisliemi ja kerma ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä n.15min. Kaada pinaatit joukkoon, mausta suolalla, valkopippurilla sekä muskottipähkinällä ja kiehauta seos. Sekoita vielä sauvasekoittimella tasaiseksi.

2 kommenttia:

  1. Kiitos. Täältä löytyi juuri sopiva resepti heräteostosricotalle :) Kaapissa ei kyllä ollut rucolaa, mutta korvasin sen tuoreella basilikalla.

    VastaaPoista
  2. Hei Sarihoo! Kiva, että olet näistä vanhemmistakin ohjeista löytänyt mieleisesi. Tuo tahna oli kyllä makoisaa, pitäisikin itsekin tehdä taas kun seuraavan kerran on ricottaa jääkaapissa :)

    VastaaPoista