sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

NOPEAMPI PERUNAMUNAKAS ARKI-ILLALLISEKSI

 
 
Espanjalainen perunamunakas on aika täydellistä herkkua, silloin kun se oikein perusteellisesti hitaasti haudutellen, öljyä säästämättä tehty. Tässä on nyt kuitenkin oikaistu versio, joka oli sekin oikein maukas ja sopiva arki-illalliseksi. Jos kaapista löytyy viikonlopun jäljiltä valmiiksi ylimääräisiä keitettyjä, tai vaikka paistettujakin perunoita, etkä tiedä miten ne saisi parhaiten käytettyä, tai pyttipannu on jo liian nähty, niin koitapa tätä. Tällaista määrää perunaa ei ehkä ihan vahingossa jää kenellekään yli, mutta ainahan ylimääräiseen osaan voi etukäteen valmistautua kun tietää mihin ne myöhemmin hyödyntää. Tai sitten keittää perunat juuri ennen munakkaan valmistusta, sekin käy.
 
Nopeampi perunamunakas
n.8-10 keskikokoista perunaa, keitettynä tai paistettuna
n.2-3rkl oliiviöljyä
6 kananmunaa
1 pallo mozzarellaa
2 tomaattia viipaleina
suolaa ja mustapippuria
(basilikaa) 
Viipaloi perunat. Lämmitä öljy paistinpannussa ja paistele perunoita n.5 minuuttia, niin että ne saavat vähän väriä ja makua itseensä. Vatkaa munat kevyesti ja kaada perunoiden päälle. Mausta suolalla ja pippurilla ja paista munakasta matalalla keskilämmöllä  n.10-15 minuuttia, kunnes munaseos on kypsä pohjasta ja reunoilta, mutta vielä hieman löysää pinnalta. Leivtä viipaloidut tomaatit paistoksen päälle ja revi mozzarella pinnalle. Siirrä paistinpannu uuniin grillivastuksen alle ja paista kunnes munakas on hyytynyt ja juusto saanut hieman väriä pintaansa. Viimeistele tuoreella basilikalla tai muilla yrteillä.
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti