Ollaan nyt muutaman kerran syöty tätä ihanaa jälkkäriä, jonka ohje on alkuperäisestä koko ajan vain yksinkertaistunut. Tällä hetkellä valmistusaika ei ole kuin muutaman minuutin, joten sen kyllä ehtii valmistaa vaikka pikaisiakin vieraita varten ihan vaan sellaisenaan tarjottavaksi. Eniten aikaa menee granaattiomenan siementen irrotteluun, mutta lisukkeeksi voi valita melkein minkä tahansa muunkin marjan tai hedelmän. Äitini suunnitteli tarjoavansa tätä karpaloiden (ja ehkä ripauksen tomusokeria) kanssa, itse mietin jo kesäisiä mansikoita. Sitruunankin voi vaihtaa appelsiiniin tai limeen, oman maun ja saatavilla olevan sitruksen mukaan.
Mikä siinä muuten on, että aina kun ostaa granaattiomenan sillä mielellä että sitä meinaa kuvata, kohdalle osuu tuommoinen valju yksilö, mutta jos näverrät sitä itseksesi iltapalaksi niin jo vain se hehkuu upean rubiniinpunaisena...
Mascarpone-sitruunavaahto
1prk mascarpone-juustoa
2dl vispikermaa
1 luomusitruunan raastettu kuori ilman valkoista osaa (n.1tl)
1 sitruunan mehu
2-3rkl sokeria (tai maun mukaan)
1tl vaniljasokeria
1 granaattiomenan siemenet, tai muita marjoja/hedelmiä
Paahdettuja mantelilastuja tai pähkinärouhetta
Sekoita vaahdon ainekset sähkövatkaimen avulla kuohkeaksi (kyllä, kaikki kerralla kippoon ja sekaisin, ellet välttämättä halua hifistellä ja sekoittaa kerman ja juuston erikseen ja lisäillä sitä sun tätä perään)
Annostele vaahto ja täydennä valitsemillasi lisukkeilla.
p.s. Lisäsin edelliseen postaukseen arvontalinkin, käykäähän katsomassa ja osallistumassa!
Ihanan raikkaita makuja tuossa onkin mukana:)
VastaaPoistaJuuri sitä, ihanan raikasta!! :) (vaikka vähän tuhtia kerman ja juuston kanssa onkin ;))
Poista