keskiviikko 25. helmikuuta 2015

TERVEELLISTÄ ELÄMÄÄ - TONNIKALATÄYTTEINEN PAPRIKA





Tässä vuoden alussa on kaikkien nopeiden ruokaratkaisujen lisäksi / ohessa, yritetty myös monipuolistaa ruokavaliota. Liian usein ateriat ovat koostuneet pääraaka-aineesta (kala, broileri, kotijuusto tms) ja jostain pikaisesta lisukkeesta (peruna, riisi tai pasta + pari siivua kurkkua ja tomaattia), jolloin ravintoarvot ovat kokonaisuudessa jääneet osittain ehkä vähän heikoiksi.

Tämä jugurtti-tonnikalatäytteinen paprika on yksi meidän uusista suosikeista, joka näiden lisukkeiden kera sisältää taatusti tarpeeksi proteiinia, sopivan määrän hiilareita, riittävästi kasviksia ja paljon hyvää makua. Kokonaisuus on monen osatekijän summa, ja vaatii useamman asian parissa kerralla hääräämistä, mutta jokainen osio on silti simppeli. Tähän voi hyödyntää vaikka edelliselle aamulle keitetyt ylimääräiset kananmunat, käyttää pakastepapuja ja tehdä vinegreten jo hyvissä ajoin valmiiksi. Sitten jäljelle ei jääkään kuin perunoiden keittäminen, paprikan paahtaminen ja hyvin helpon tonnikalatäytteen valmistaminen.

Tämä on ihanaa vastavalmistettuna, mutta minä olen nauttinut tästä kovasti myös seuraavan päivän lounaalla ihan lämmittämättömänä. Lapsilla on vaihe, jossa mikään kastike tai yhteen sekoitettu juttu ei maistu, eikä paprika saa olla missään nimessä paistettua (!), joten ohessa kuva myös lasten annoksesta ;) Samat aineet eri presentaatio: tonnikala ilman jugurttia ja muita höysteitä, aurinkokuivatun tomaatin tilalla kirsikkatomaatteja sekä peruna haarukalla muussattuna maitotilkkasen kera.

Tonnikala-jugurttitäytteiset paprikat
2 paprikaa pitkittäin halkaistuna
1,5prk MSC-sertifioitua tonnikalaa (+ ½ prk lasten annoksiin)
3-5rkl maustamatonta turkkilaista jugurttia (laita ensin 3rkl ja testaa millaisen rakenteen haluat)
2rkl aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
3rkl herneitä (pakasteesta sulatettuja)
1-2rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
pari rouhaisua mustapippuria
ripaus suolaa

Perunoita keitettäväksi, 1-2 perunaa / annos

Pitkiä vihreitä papuja & parsakaalia höyrytettäväksi

1 keitetty kananmuna / annos

Sitruunavinegretti
3rkl oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
2rkl valkoista balsamicoa
ripaus suolaa ja mustapippuria

Sekoita stiruunavinegretin ainekset keskenään.
Sivele paprikat kevyesti öljyllä ja laita ne kupera puoli alaspäin pellille. Paahda 180C-asteisessa uunissa n.20min
Sekoita tonnikalatäytteen ainekset yhteen.
Keitä perunat (ja kananmunat jos niitä ei ole valmiina) kypsiksi.
Höyrytä, tai keitä, pavut + parsakaali napakan kypsiksi.
Täytä paahdetut paprikat tonnikalatäytteellä. Annostele muut lisukkeet. Lusikoi vinegrettiä sekä perunoiden, että papujen päälle. Nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti