perjantai 6. joulukuuta 2013

ARJEN NAUTINTOJA: NAKKI RAMEN-NUUDELIKEITTO

Vastauksemme Atrian "arjen nautintoja"-haasteeseen, jossa on tarkoituksena loihtia maistuva arkiruoka Atrian Kulinaari A-lk:n Herkkunakeista, on nakki-ramen-nuudelikeitto. Ramen on ehkä tässä yhteydessä hieman mahtaileva nimitys, kun lientä ei ole keitetty ajan kanssa luista, nuudelit eivät ole ramen-nuudeleita, eivätkä edes munanuudeleita ja maustelistakin on karsittu, mutta annokset on koottu ramen-keiton tyyliin ja maku on täyteläinen, maukas ja lämmittävä, joten meistä se on nimensä ansainnut. Keitto on arkiruoaksi juuri sopiva; nopea ja yksinkertainen toteuttaa. Pidimme mausteet maltillisina, niin että se maistuisi myös perheen 2- ja 4-vuotiaille. Lapset tykkäsivätkin ruoasta kovasti, niin niistä nakeista (tietty), kuin liemestäkin. Itse tyhjensimme kipot viimeistä liemipisaraa myöten nautiskellen. Hyvää oli ja tehdään toistekin! Keittoa oli juuri sopivasti kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle. Meillä keiton päällä oli sekoitus kevätsipulia ja ruohosipulia, kevätsipulin vähyyden vuoksi, mutta aivan hyvin voi käyttää vain jompaa kumpaa.


Nakki ramen-nuudelikeitto
1pkt Atria Kulinaari luonnonkuorinakkeja (240g)*
100g siitakesieniä
1 keitetty kananmuna per syöjä (8min)
3 levyä vehnänuudeleita
9dl kasvislientä
n.2tl raastettua tuoretta inkivääriä
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
Ripaus chilijauhetta
1tl sokeria
1rkl tummaa soijakastiketta
1 rkl rypsiöljyä
kevätsipulia/ruohosipulia hienonnettuna

Keitä ensin kananmunat kypsiksi, keittoaika 8 minuuttia jättää keltuaisen aavistuksen löysäksi.
Valmista liemi. Kuulota inkivääri ja valkosipuli nopeasti öljytilkassa. Lisää kasvisliemi, chili ja sokeri. Kiehauta.
Viipaloi nakit ja sienet ja paista ne paistinpannussa rapsakoiksi (voit lisätä hieman öljyä paistamiseen).
Mausta liemi soijakastikkeella. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa, mutta muista nakkien suolaisuus. Murra nuudelilevyt liemeen ja hauduta kypsäksi (2-3min).
Kokoa annokset. Annostele nuudelit ja liemi kuppeihin. Aseta päälle nakit ja sienet, kananmunan puolikkaat sekä kevätsipuli/ruohosipulisilppu. Nauti välittömästi.

*Nakit on saatu Atrialta kilpailuruoan valmistusta varten


11 kommenttia:

  1. Ramen on tosi hyvää,tosin minulle ilman nakkeja;D

    VastaaPoista
  2. Nakki-ramen, mikä ihana idea! Minun eksoottisin nakkiruoka on ollut nakki-curry. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ulla! Keitto oli kyllä tosi hyvää :)
      Ensiajatus nakki-cyrrysta oli epäilevä, mutta sitten muistui, että onhan se saksalaisten curry-wurst hyvää, joten varmaan toimii tuokin! :)

      Poista
  3. Mulla on tosi vaikea keksiä nakeista mitään uutta. Nakit vain sopivat tiettyihin ruokiin, noin niinkuun tiivistettynä nakkikeitto ja nakkikastike, joku vaikka nakkaiperunalaatikko ei mee mun aivoon, vaikka maut samat.

    Näin sanoen, tätä nakkiramenia voisin kyllä syödä. Aivan ykkösidea. Ja ehkä tällä vois totuttaa lapsetkin ramenin saloihin!

    Hyvä Rva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, samoilla linjoilla ollaan. Yleensä nakit nakkeina tai just keitossa/kastikkeessa (tai nakkinäkkärinä ;D), mutta onneksi tässä kysyttiin luovuutta, niin sai kääntää nakkinupin ihan eri suuntaan :) Kiitos, kiva kuulla että nakki-ramen kiinnostaa! Ja oikeasti maistui hyvin ainakin meidän lapsille!

      Poista
  4. Paljon onnea voitosta. Nakkiramen oli kyllä paras innovaatio tässä kisassa!

    VastaaPoista
  5. Tästä tulikin sitten meille ensi viikoksi täydellinen uusi ruokatuttavuus! Kiitos suuresti ohjeesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa! Toivottavasti Jutta tykkäätte :) Taidetaan mekin tehdä, taas ;)

      Poista