sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Keitto lasten makuun

Meidän lapset ovat olleet jo jonkin aikaa melkoisen pieniruokaisia. Maistelevat kyllä, mutta lähes joka aterialla saa patistaa ja patistaa että ruokaa menisi edes jollain tasolla riittävä määrä. Se yleinen lastenherkku makaronilaatikkokaan ei kelpaa (paitsi muiden tekemänä) ja nakitkin vaihtelevalla menestyksellä. Yksi ruoka kumminkin onneksi löytyy, minkä molemmat lusikoivat aina nopsaan lautaseltaan parempiin suihin. Purjo-perunasosekeitto! Mikäs siinä, eihän ruoanlaitto voi enää tämän helpommaksi mennä.

Purjo-perunasosekeitto, 3-4 annosta
10 perunaa kuorittuna ja lohkottuna
1 purjo pestynä ja siivutettuna
3rkl voita
Vettä 
Yrttisuolaa
Rouhaisu pippuria
2dl ruokakermaa
Kuulota purjosuikaleet kattilassa voissa. Lisää perunat ja pyörittele nekin rasvassa. Lisää vettä niin että perunat peittyvät (laitan aina vedenkeittimessä kiehautettua, valmiiksi kuumaa vettä). Keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Mausta ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää kermaa ja kiehauta.

Kylmällä säällä mausteeksi saatetaan laittaa hitunen chiliä lisälämpöä tuomaan. Erilaiset kuivatut yrtit sopivat myös mukaan. Aina vähän päivän mukaan. 



Tällä kertaa keiton päälle ripoteltiin paahdettua pekonia ja valmiita krutonkeja. Yleensä tässä saa hyvin hyödynnettyä vanhat kuivahtaneet leivänpalaset jos ne vaikka pieniksi kuutioituna valkosipulivoissa pannulla ensin vähän paahtaa. Pari päivää vanha täysin kuivahtanut patonki oli hyvää ihan sellaisenaan keittoon imeytettynä ;) Pekonin sijaan kylmäsavuporo on myös keiton kanssa i h a n a a.

4 kommenttia:

  1. Meilläkin oli tämänkaltaisia vakioruokia, jotka takuuvarmasti kävivät kaupaksi, se oli äidin helpotus. Usein ne ruoat tosiaan olivat niitä yksinkertaisimpia, mutta lopulta todella hienoja. Peruna ja purjo, onko klassisempaa kombinaatiota? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaankin helpotus! Harmi kun ei voi joka päivä tehdä ettei kyllästys iske ;) Siis tämähän on todella hyvää ruokaa ja tuo kombinaatio nimenomaan klassisen herkullinen. Pakko sanoa, että kyllähän tätä itsekin mieluummiin syö kuin sitä makaronilaatikkoa :)

      Poista
  2. Ompas sinulla ihana blogi! Ihania kuvia!



    -Heidi
    http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/

    VastaaPoista