tiistai 7. elokuuta 2012

Uuniperunaa kolmella täytteellä

Meillä syödään uuniperunaa harvoin, mutta kyllähän nuo hyvin maistuivat nyt kun lopulta taas tein. Valmistin kolme erilaista täytettä siinä toivossa että lapsillekin löytyy mieluinen, mutta ei onnistunut. Molemmilla taas sellainen vaihe. Omaksi ja miehen suosikiksi nousi ylivoimaisesti uusi viritelmä: punajuuri-vuohenjuusto! Erilainen, raikas, maukas, kertakaikkisen hyvä. Myös tonnikala maistui, mutta kinkku tuntui aika tavanomaiselta. Ei sekään huono ollut, ei tosiaankaan, mutta sitä on tullut tehtyä ennenkin joten uutuuden viehätys on jo kulunut :) Tonnikalan sijaan on ennen käytetty savukalaa, mutta sitä ei nyt ollut saatavilla, joten kaapista löytynyt tonnikalapurkki sai kelvata. Kaikki täytteet maistuivat hyvältä paitsi uuniperunan kera niin myös ruisleivän päällä sekä patongin täytteenä.

  
Uuniperunat
Isoja rosamunda perunoita syöjien määrän mukaan. Reilusti. Esikeitä perunoita noin 20min. Paista kokonaisena uunissa 200C asteessa, kunnes perunat ovat kypsiä. Paistoaika riippuu täysin perunan koosta, joten yritä valita tasakokoisia perunoita. Meillä paistoaika oli n.20min. Esikeittäminen ei ole pakollista, mutta silloin paistoaika pitenee helposti yli tuntiinkin.

Punajuuri-vuohenjuustotäyte
2 punajuurta
½ päärynä
150g pehmeää vuohenjuustoa
1dl maustamatonta turkkilaista jugurttia
2rkl cashew pähkinöitä murskattuna
Pari rouhaisua mustapipuria
Keitä punajuuret ihan kypsiksi kevyesti suolatussa vedessä. Voit käyttää myös säilöttyjä punajuuria (ei tarvitse keittää). Pilko tai muussaa haarukalla punajuuret ihan pieneksi. Hienonna myös päärynä. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja nauti uuniperunan tai leivän kera.



Tonnikalatäyte
1 prk tonnikalaa (vähässä öljyssä)
120g ranskankermaa
1dl turkkilaista jugurttia
1dl silputtua tilliä
3rkl hienonnettua ruohosipulia
ripaus suolaa
Pari rouhaisua mustapippuria
Sekoita ainekset yhteen tasaiseksi tahnaksi.

Kinkkutäyte
100g palvikinkkua
200g raejuustoa
½ punainen paprika pieninä kuutioina
120g ranskankermaa
½dl turkkilaista jugurttia
½-1dl silputtua ruohosipulia
Pari rouhaisua mustapippuria
½tl dijon sinappia
Sekoita ainekset yhteen.

6 kommenttia:

  1. Herkulliset täytteet! Kaunista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi mulla on tämä jäänyt huomaamatta :( Kiitos!!

      Poista
  2. Kauniit kipot, mistähän lienee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää onkin ihan mun suosikkikipot, ja saman sarjan lautaset ja tarjoiluastiat myös. Ovat Ikeasta, Skyn-sarjaa :)

      Poista
  3. Kiitos vastauksesta. Taas joutuu "loikkimaan" Ikeaan. Siellä on muuten hinta/laatusuhde kohdillaan myös astioissa. meillä arkikäytössä (ja kovassa sellaisessa) 365+-sarja. Varsinkin leipälautaset ovat uskomattoman monikäyttöisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin siellä on, mutta jotenkin ennen ajattelin sen rajoittuvan tiettyihin huonekaluihin. Nämä astiat ovat kyllä yllättäneet positiivisesti. Suunnitelmissa oli nimekkäät kotimaiset tai ruotsalaiset, mutta iloinen olen että nämä löytyivät juuri päätöksen teon hetkellä :) Me ollaan oltu tyytyväisiä myös 365+ kattilaan, seuraavaksi on paistinpannu testilistalla.

      Poista