Tehtiin joku aika sitten hurjan herkulliset toast skagenit (tanskalaiset katkarapuleivät) ja ne innoittivat synttärijuhlien voileipäkakkuun. Leivissä ei ollut lohta, mutta kakkuun sain lämminsavulohesta helposti maistuvan täytteen. Helppo tehdä ja maistuvaakin oli, vaikkakaan ei ihan niiden alkuperäisten leipien veroista. Tosi täyttävää, joten pienehkökin kakku riitti hyvin isohkolle porukalle (tulipas epämääräiset määreet)
Skagen-voileipäkakku
15 viipaletta paahtoleipää tai kuten meillä monivilja maalaisleipää
sitruunavettä kostutukseen
Lohitäyte
300g lämminsavulohta
180g smetanaa
n.1dl turkkilaista maustamatonta jugurttia
1dl silputtua ruohosipulia
2rkl silputtua tilliä
pari rouhaisua mustapippuria
Pinnalle
Jääsalaattia
Rasia miniluumutomaatteja
6 keitettyä kananmunaa
300g marinoituja katkarapuja
Katkarapukastike
Reilu ½dl oliiviöljyä
½ sitruunan mehu tai enemmänkin
puntti tilliä silputtuna
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
Lado vuokaan 5 viipaletta paahtoleipää. Kostuta viipaleet sitruunavedellä, paksut reunakohdat reippaammin. Levitä päälle puolet lohitäytteestä. Lado taas 5 viipaletta paahtoleipää, kostuta ja levitä päälle loput lohitäytteestä. Lado vielä viimeiset 5 paahtoleipää ja kostuta. Tähän asti tein edellisenä päivänä, päällisen tein vasta juhlapäivän aamuna.
Sulata katkaravut pussin ohjeen mukaan. Tee kastike valmiiksi. Laita sulatetut ja valutetut katkaravut kastikkeeseen. Peitä kakku salaatinlehdillä. Asettele tomaatinviipaleet kakun reunoille. Levitä keskelle kananmunan viipaleet.
Lisäsin katkaravut vasta vähän ennen tarjoilua. Kuten kuvasta näkyy niitä tuli reilu kerros kuten skageniin kuuluu.
Tarjolla oli myös samoja vuohenjuustopiiraita kuin pikkuveljen synttäreillä huhtikuussa. Silloin ongelmana oli piiraiden kaatuminen uunissa, joten nyt teki mieli kokeilla eri tavalla. Leikkasin leivinpaperista n. 15x15cm neliöitä joista tuli ikään kuin muffinssivuoat. Käytin valmiiksi kaulittuja voitaikinatorttulevyjä. Painoin paperin puolikkaan levyn kanssa muffinssipellin koloon ja täytin sitten linkin takaa löytyvän ohjeen mukaan.
Muoto oli nyt tosi kiva ja maku kohdallaan. Koko tosin melko iso, joten nämä täyttävät aika lailla.
Lapsia ajatellen tein myös miniversioita nakeilla ja juustoraasteella täytettynä. Pohjalla vähän pestoa. Kuvitelin että pienet nakkikätköt olisivat lasten mieleen, mutta ei niistä kukaan yhdeksästä alle 5-vuotiaasta kiinnostunut.
Jos ei mikään muu "suolainen" lapsiin uppoa, niin pop cornit olivat suosiossa! Askartelin kulhon viereen paperitötteröt joihin kukin sai popcorninsa lastata ja näitä menikin paljon. Meillä oli vuorisuolalla maustettuja rasvattomia luomu mikropoppareita. Rasvattomuuden ansiosta suola ei tarttunut poppareihin, joten ne olivat lastenkutsuihin sopivan suolattomia. Aikuiseen makuun aika mauttomia. Jokaiselle jotain kuten sanonta kuuluu :)
Ihanan näköisiä herkkuja. Vuohenjuustopiirakat on meidän ikuinen suosikki ja taas alkoi tekemään mieli. Mä olen jo syksyn juhlia varten hamstrannut matkalta pinkkejä popcorneja juhliin lapsille, koska niistä ne jotenkin aina tykkäävät.
VastaaPoistaKiitos! Nuo vuohenjuustopiiraat on munkin lempparit kaikista pikkusuolaisita, on vaan niin maukkaita! Pinkit popcornit on kyllä varmasti lasten mieleen. Ne on varmaan vielä niitä makeita..? Meinasin että olisin tehnyt niitä kinuskipoppareita lisäksi, mutta ehkä sit ens kerralla :)
PoistaNam! Voi kumpa saisi napattua kuvista muutaman maistiaisen ruudun tälle puolelle.
VastaaPoistaNuo vuohenjuustopiirakat ois varmasti mun lemppareita. Täytyy kyllä ehdottomasti kokeilla joskus.
Poppareille askartelemasi tötteröt ovat erittäin kauniit. Upeat juhalt olet järjestänyt! Voisko sut palkata juhlajärjestäjäksi tännekin? ;)
Kaapista löytyis vielä, harmi kun ette asu lähempänä niin voisitte tulla rääppiäisille!
PoistaVuohenjuustopiiraita suosittelen, ovat mun omia lemppareita :)
Hih, täältä vaan napsit ideoita niin ei siihen muuta järjestäjää tarvita. Teidänkin juhlat on aina näyttäneet niin ihanilta jo valmiiksi!
Tötteröt oli sellainen pikaidea 10min ennen juhlia. Nopeita ja helppoja siis! Vähän pyöristystä paperineliön toiseen kulmaan, sitten kartioksi ja pari mininiittiä reunaan. Pohjan taitoin vielä vähän ylöspäin, niin ei muruset valu reiästä läpi.
Kaunis tuo popparikuva:)
VastaaPoistaKiitos, itsekin tykkään! Vielä kauniimmat sävyt siinä on ilman bloggerin säätöä...
PoistaKyllä on herkullisen näköistä..pitääpä minunkin kokeilla ensi kuussa ( synttärijuhliin)
VastaaPoistaKiitos! Ainakin nuo vuohenjuustopiiraat on olleet sellaisia mistä kaikki on aina tykänneet joten suosittelen :)
PoistaOnneksi törmäsin blogiisi etsiessäni oman 3-vuotiaan synttäreille ideoita :) Ihania juttuja joita on pakko varmaan ainakin idean pohjana käyttää. Piti heti liittyä lukijaksikin.
VastaaPoistaKiva kun löysit ja erityisen mukavaa kuulla, että sait ideoita matkaasi :)
Poista