Tämähän taitaa sopia hyvin toukokuun Hävikistä herkuksi kampanjaan johon monet blogit ovat ihan virallisesti osallistuneet. Meiltä meni moiseen ilmoittautuminen ihan ohi, mutta varjoillaan nyt vähän täälllä sivustalla. Kaipa se sopii :) Tuo kampanja on kyllä itselle toiminut tosi hyvänä herättelijänä ja kannustanut taas pohtimaan ihan tosissaan miten kaikki ruoka-aineet tulisi hyödynnettyä eikä menisi lopulta vanhentuneina hukkaan. Varsinkin kun eihän se kaikki mitä päivämäärien mukaan pois heittää, ole oikeasti vielä käyttökelvotonta. Facebook-sivulta löytyy hyvin vinkkiä miten sen oman jääkaapin saisi fiksusti tyhjennettyä!
Lämmin kikherne-artisokka-tomaatti-broileri-fetasalaatti
2 grillattua broilerin rintafilettä pienehköinä kuutioina
1prk (380g) kikherneitä
½prk (5-6kpl) marinoituja artisokan sydämiä halkaistuna
reilu ½ rasiaa kirsikkatomaatteja halkaistuna
reilu kimpale fetaa
(1 viipale grillattua halloumia)
3 kevätsipulin vartta silputtuna
½tl kuivattua oreganoa
mustapippuria myllystä
oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
Lämmitä öljy paistinpannussa ja paistele kikherneitä n.5min keskilämmöllä. Lisää artisokat ja paista vielä pari minuuttia. Sammuta virta ja lisää kirsikkatomaatit sekä kevätsipulit vähän lämpenemään. Murustele feta ja lisää se sekä broilerin palat joukkoon. Mausta oreganolla ja pippurilla. Lorauta joukkoon vielä vähän oliiviöljyä ja purista sekaan puolen sitruunan mehu. Nautiskele sellaisenaan tai hyvän leivän kera. Ilman broileria tämä on ihana lisuke melkein mille vaan!
Virkistävän erilainen lisuke. Tätä pitää kokeilla!
VastaaPoistaMinäkin tykkään kun tämä on jotain ihan muuta kuin mitä yleensä on tullut lisukkeiksi tehtyä. Tosi hyvää :)
Poista