Appelsiini-kauralastut
(18 kpl / 9/pelti)
2 ½ dl kaurahiutaleita
½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 ¼ dl (vaniljaista)sokeria tai + 1tl vaniljasokeria
1 dl sulatettua voita
1 dl appelsiinimehua
½ tl appelsiinin raastettua kuorta
(Pese appelsiini huolellisesti ennen kuoren raastamista!)
1dl rusinoita
(tummaa suklaata)
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu voi, mehu ja appelsiinin kuori. Sekoita taikinaksi. Taikinan kuuluu olla hieman löysää. Annostele taikinaa lusikan avulla pellille, leivinpaperin päälle. Jätä reilut välit lastuihin. Paista kauralastuja uunissa 225 asteessa n. 5-7 min. Iirrottele pelliltä lastalla hieman jäähtyneenä
Appelsiiniherkusta tuli väkisinkin mieleen suklaa, sillä appelsiinisuklaahan on ihanaa. Muutaman lastun päälle sulattelin siis vielä lisäksi tummaa suklaata. En voi sanoa että olis ollut pahaa...
Siitä appelsiiniaromin hyvyydestä voi ilmeisesti olla myös toista mieltä. PikkuE tokaisi uunista tulevia tuoksuja nuuskutellessaan: "Haisee pahalta. Minä tuoksuu hyvältä" Tyytyväisenä hän näitä kuitenkin suuhunsa nakersi. Tyttö lajitteli ensin rusinat syrjään, söi keksin ja lopuksi rusinat kerralla perään.
Tyylikkäät uudet sivut, tykkään etenkin tosta taustaornamentista!
VastaaPoista-Penni
Kiitos Penni! Tämä uudistus on miellyttänyt myös omaa silmää edellistä enemmän :)
VastaaPoista