lauantai 22. lokakuuta 2011

Kesä kielellä

Kun aurinko paistaa niin vielä näin syksylläkin tulee grillaus mieleen. Tällä kertaa tosiaan vaan mieleen, sillä nämä grillaukset hoidettiin kyllä kesällä, mutta ihan hyvinhän se vieläkin onnistuisi. Herkulliset vastanostetut kesäkasvikset toki ovat jo marketeista poistuneet, mutta ainakin näillä kuvilla voi fiilistellä viime kesää ja alkaa odottamaan seuraavaa =) Ja ainahan sitä ruokaansa voi tuunata aikaan sopivaksi. Porkkanat ja punasipulihan ovat vallan mainion makuisia uunissa paahdettuna. Linssien käyttö on meillä todella vähäistä, mutta tässä salaatissa niitä syö todella mielikseen.



Hurjan herkullisen maalaisfetasalaatin ja siihen täydellisesti sopivan sipulikastikkeen ohje löytyi Glorian Ruoka & Viini-lehden numerosta 5/11. Me nautiskelimme tällä salaatilla kesällä muutamaankin otteeseen mehevän pihvin lisukkeena.



Maalaisfetasalaatti
1½dl vihreitä linssejä
5 pikkuporkkanaa pitkittäin halkaistuna
5 (kesä)punasipulia puolitettuna (poista uloin kerros)
Sipulin varsia (tai talvella esim ruohosipulia) hienonnettuna
2 ruukkua rucolaa (olemme käyttäneet myös sekaisin rucolaa, punamangoldia, punasalaattia yms)
200g fetajuustoa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä

Aloita valmistamalla kastike (ohje alla)

Huuhtele linssit ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, noin 20min. Valuta ja sekoita loraus oliiviöljyä sekä suolaa ja pippuria joukkoon.
Sipaise kasvisten pintaan kevyesti öljyä. Grillaa porkkanoita ja punasipuleita n.5-10min. (Tai paahda molempia uunissa pellillä 200C asteessa n.30min). Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita linssit, porkkanat, sipulit ja rucola keskenään tarjoilukulhossa. Murusta feta joukkoon. Lisää loraus oliiviöljyä ja mausta tarvittaessa. Tarjoa kermaviilikastikkeen kera.

Kolmen sipulin kermaviilikastike

1 pieni salottisipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
3/4dl ruohosipulia hienonnettuna
(kesäsipulin varsia)
2dl kermaviiliä
2tl sitruunamehua
1/4tl suolaa
pari rouhaisua mustapippuria myllystä
Sekoita ainekset keskenään ja nosta kastike maustumaan jääkaappiin salaatin valmistumisen ajaksi.


8 kommenttia:

  1. Namilta ja houkuttelevalta näyttää:)

    VastaaPoista
  2. Joo, itselle iski ihan kamala kesävihannesten kaipuu ja nälkä tätä kirjoitellessa! :)

    VastaaPoista
  3. Tuskin jaksan odottaa tämän suhteen ensi kesään, näyttää todella hyvältä.

    Huvittavaa, että vaikka olen selannut kyseisenkin lehden sataan kertaan, en muista huomanneeni tätä reseptiä ollenkaan. Vasta nyt sinun kirjoituksestasi noteerasin ja otan kyllä kokeiluun.

    VastaaPoista
  4. Epätoivo! Koska mä ehdin kokeilla tätäkin herkkusalaattia? Tässä on hyvä nuo linssit, niitä pitäisi saada ujutettua vähän spontaanimminkin ruokavalioon.

    VastaaPoista
  5. Suolaa ja Hunajaa, itsellekin on käynyt niin että joku on blogannut sellaisesta lehdestä tia kirjasta joka on itselle olevinaan hyvin tuttu ja silti ohje on ihan uusi. Eri silmät poimii eri juttuja - onneksi niitä blogeissa sitten esitellään :)

    Nanna, meilläkin on linssit tosi harvassa ruoassa mukana, vaikka hyvinhän ne maistuu silloin kun niitä syö. Pitäis tosiaan tsempata niidenkin kanssa! :)

    VastaaPoista
  6. Teillä on tyylikäs layout! Raikas! Grillatut kasvikset ovat hyviä.

    VastaaPoista
  7. Voisula, kiitos! Itse olen oikein tyytyväinen blogin uuteen ulkonäköön. Toistaiseksi ;)

    VastaaPoista
  8. Rakastan grillattuja kasviksia. kiitos julkaisemalla tällaista ja terveellinen vihannesten resepti.

    VastaaPoista