Viinirypäleiden säilönnästä tuli mieleen toinen syksyn sato, joka on ihan unohtunut esitellä. Näin hieno tattisaalis löytyi Joensuussa käydessä ihan Rva Patalinnun isän pihapiiristä.
Vasta esiintulleita tattiperheitä ja osa jo isoiksi kasvaneita. Niissä riitti Pikku E:lläkin ihmettelemistä ja jostain ne tulivatkin taas ihan pari päivää sitten mieleen ja tyttö alkoi papan tatteja muistelemaan :)
Tatit olivat ihan täydellisen kiinteitä ja valkoisia, ilman madon reikiä.
Tehtiin niistä tuoreeltaan aikalailla perustattikastike. Oli muuten tosi hyvää kesäperunoiden ja pannulla paistetun kuhan kera!
Kermainen tattikastike
200g tuoreita tatteja viipaloituna
1 keskikokoinen keltasipuli hienonnettuna
2-3rkl voita paistamiseen
2rkl vehnäjauhoja
2dl lihalientä (meillä vasikkafondista)
1prk (120g) smetanaa
2rkl tomaattipuretta
ripaus suolaa
muutama rouhaisu tuoretta valkopippuria
(suolakurkkua kuutioituna)
Kuulota sipulisilppu voissa. Lisää sienet ja paista hetki niin että liika kosteus haihtuu. Lisää vehnäjauhot ja pyörittele ne joukkoon. Kaada lihaliemi ja kerma pannuun, lisää tomaattipure ja hauduttele n.15min. Mausta suolalla ja pippurilla.
Löytyi sieltä sienimetsistä muutakin vaikka niin yrittivät piilotella ;D
Mielettömän muhevan näköisiä ja madottomia tatteja!
VastaaPoistaSitä ne tosiaankin oli :)
VastaaPoista