Lohijuustokakku (16 annosta)
Pohja
180g hapankorppuja
75g sulatettua voita
½dl ruohosipulia hienonnettuna
Täyte
4 liivatelehteä
350g kylmäsavustettua kirjolohta pieninä kuutioina
1 hienonnettu punasipuli (meillä käytettiin vajaa 1dl ruohosipulia vieraan sipuliallergian vuoksi)
1 ruukku tilliä hienonnettuna
2½dl vaahtoutuvaa kasvirasvasekoitetta (tai kuten meillä: 2dl luomukermaa + ½dl ranskankermaa)
200g katkarapu tuorejuustoa
200g maustamatonta tuorejuustoa
½dl sitruunamehua
mustapippuria
Koristeluun
100g kirjolohen mätiä
1dl ruohosipulia hienonnettuna
1 pienehkö punasipuli kuutioituna
Jauha hapankorput hienoksi esim. monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja ruohosipulisilppu. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 26cm) pohjalle sopivan kokoinen pala leivinpaperia. Painele hapankorppuseos vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
Upota liivatelehdet kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi.
Vaahdota kerma ja tuorejuusto kulhossa. Kääntele vaahdon joukkoon sipulit, lohi ja tilli. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi, ota pois liedeltä ja liuota puristetut liivatelehdet mehuun. Jäähdytä hieman ja kaada seos täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Mausta mustapippurilla. Levitä täyte hapankorppupohjan päälle tasaisesti. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Irrota kakku varovasti vuoasta tarjoilulautaselle. Koristele kakku mädillä, ruohosipulilla ja punasipulilla.
Kakkua on vielä jäljellä. Missä hra Patalintu?
Tosi hienon näköinen voileipäkakku,nam!
VastaaPoistaNam, on juurikin oikea ilmaisu! ;D
VastaaPoistaOlisi varmaan kiva maistaa joskus..
VastaaPoistaJäi muuten mullakin testaamatta, joten vinkkejä otetaan vastaan kun tätä seuraavan kerran on tarjolla! :)
VastaaPoistaAi hitsi, miten säkin Anu onnistuit tän ohittamaan vaikka siinä on mätiä pinnalla!? Hyvät syyt pitää uudet kakkukestit pian siis vaan lisääntyy! Suolaista ja makeaa... :)
VastaaPoista