lauantai 6. syyskuuta 2008

Grillattua kanaa, pastaa ja konjakki-kermakastiketta

Tätä herkullista kanapastaa teimme jossain vaiheessa kesälomaamme mutta ajanpuutteen vuoksi se löytää tiensä tänne vasta nyt. Koko ateria oli päässyt unohtumaan täysin ja muistui mieleen kun tyhjensimme kameran muistikorttia koneelle. Tässä siis ruokablogin pitämisen ehdoton hyöty ilmeisen huonomuistisille ruoanlaittajille... Nyt kun tämä on saatu kaivettua takaisin aktiiviseen muistiin, teemme tätä varmasti myös uudemman kerran - niin hyvin se meille silloin (sateisena) elokuun iltana maistui!

Konjakki-kanafettuccine
(2hlö)
100g tuoreita herkkusieniä viipaloituna
1rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
4 siivua prosciuttoa pilkottuna
2rkl konjakkia
1½dl kevytkermaa
1 grillattu broilerin rintafile
1dl pakasteherneitä
½dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
14 rullaa pinaatti fettuccine-pastaa
Kuumenna iso paistinpannu, lisää öljy ja kuulota valkosipulia miedolla lämmöllä n.1min. Lisää herkkusienet sekö prosciutto ja paista muutama minuutti säännöllisesti hämmentäen etteivät valkosipuli tai sienet vain pääse kärähtämään. Keitä pasta samalla pakkauksen ohjeen mukaan. Kun se on kypsää, valuta vesi pois ja laita takaisin kattilaan. Lisää konjakki ja kerma sieniseokseen. Keitä hämmentäen miedolla lämmöllä pari minuuttia. Lisää broileri, herneet sekä persilja ja keitä sekoitellen viitisen minuuttia kunnes kastike on kuumaa. Jaa pasta sekä kastike lautasille annoksiksi ja nautiskele saman tien.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa mielettömän ihanalta. Kokeilulistalle menee.

    VastaaPoista
  2. Juu, kannattaa testata! :)

    VastaaPoista