sunnuntai 28. syyskuuta 2014

IHANAA KASVISRUOKAA - NOPEA LEHTIKAALIPASTA

 



 
Jatketaan lehtikaalin parissa, kun siitä onnistui tehdä toinenkin superherkku. Pelastin kaupasta sen viimeisen lehtikaalipussin ja jääkaapista se osui sitten käsiin kun mietin, että mitäs tänään lounastettaisiin. Ripaus&Hyppysellinen-blogista löytyi herkullisen kuuloinen ohje ja eikun toteuttamaan. Nopea ja helppo ruoka, jota kehtaisi tarjota vieraillekin. Kertakaikkisen hyvää! Ensi kesänä meidän kasvilava taitaa olla täynnä lehtikaalia.
 
Lehtikaalipasta 2-3 annosta
spagettia
150g lehtikaalia
3 tomaattia
2-3 valkosipulin kynttä
1dl auringonkukansiemeniä
3-4 rkl öljyä
suolaa ja mustapippuria
parmesan-juustoa
 
Poista lehtikaaleista kova keskiruoto ja hienonna ne silpuksi.
Hienonna valkosipulinkynnet.
Kuutioi tomaatit.
Laita spagetti kiehumaan.
Laita pannuun n.3rkl öljyä ja kuulota valkosipuleita hetki.
Lisää lehtikaalit ja paistele n.5min.
Lisää auringonkukansiemenet ja paista vielä kunnes kaalit ovat tummanvihreitä ja pehmenneitä. Voit lisätä hieman oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kun spagetti on valmis lisää tomaatit lehtikaaliseokseen. Sekoita kastike ja pasta keskenään ja tarjoile heti parmesanlastujen kera.

 


6 kommenttia:

  1. Kiitos tästä! Itse olen vasta ensimmäisen lehtikaalipussini kimpussa ja kovasti kaipaan uusia reseptejä. Smoothiessa ja salaatissa olen jo lehtikaapia kokeillut, mutta tämä kuulostaa oikein herkulta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, mulla olisi vielä yksi kiva munakas, mutta juuri katselin kuvia, että niistä ei kyllä juttua irtoa. Pitää siis herkutella uudestaan ;) Tämä pasta oli kyllä hyvää!

      Poista
  2. Etsin viinirypälehillon ohjetta ja täältähän löytyi hyvä resepti. Niin ja paljon muitakin ihania reseptejä näyttää olevan läjäpäin! Ihan tässä lukiessa tulee vesikielelle :).

    VastaaPoista
  3. Aikalailla yhtä yksinkertaisella ohjeella meillä on menty tämä syksy ja viikko sitten päätyi blogiin - mikä sattuma yhtäaikainen ajoitus :)
    Meillä sekaan ei mene auringonkukansiemenet, mutta rasvoja käytetään tähän kolmea eri sorttia. Voisin ensi kerralla kyllä kokeilla siementenkin kera. Kuullostaa hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se vaan menee, että hyvät ajatukset syntyvät yhtä aikaa ;) Pitääkin tulla kurkkimaan sun versio!

      Poista