lauantai 13. syyskuuta 2014

TERVEELLINEN NAPOSTELTAVA: LEHTIKAALISIPSIT

 
Tämä herkku on pompsahdellut jo parin vuoden ajan eteen milloin missäkin blogissa. Epäilevästi olen suhtautunut, sillä ruusukaalin ohella myös lehtikaali on kuulunut kasviksiin, joita en varsinaisesti himoitse... Muistissa on ollut aikoinaan mökin penkistä nyhdetyt jättimäiset lehtikaalit, jotka pureskeltunakin jäivät pyörimään suuhun nahkeina ja tiiviinä. Mutta, kun tarpeeksi rummutetaan, niin uteliaisuus herää ja niin päätin minäkin tätä herkkua kokeilla. Kyllä, todellakin herkkua! Kun sipsit paistoi oikein rapeiksi, niin niistä tuli mielettömän maistuvia ja mukavia rouskuteltavia. Sipseistä ja näistä ei ravintoarvojensa eron vuoksi pitäisi edes samaan aikaan puhua, mutta rakenteensa puolesta nämä korvaavat normi sipsit upeasti. Koita vaikka jos et usko!  Suolaa minulla humpsahti näihin ensimmäisellä kerralla ihan liikaa, joten kannattaa olla maltillinen sen suhteen ja kokeilemalla löytää sopiva määrä. Monissa ohjeissa mainittu 10min paistoaika, jätti minulla sipsit vielä vähän nahkeiksi, mutta laitoin ne takaisin uuniin jälkilämmöille uunin luukku himpun verran raollaan, ja niistä tuli täydellisiä. Tämäkin siis kannattaa kokeilla oman uunin kanssa.
 
Lehtikaalisipsit
Lehtikaalia
1-2rkl oliiviöljyä
suolaa
 
Revi kaalit sopivan kokoisiksi paloiksi lehtiruodin vierestä. Ruotia ei kannata mukaan jättää. Pöyhi kaalinpalat oliiviöljyn kanssa niin, että öljy levittyy kevyesti kaikkialle. Suolaa maltillisesti. Paista 180C asteisessa uunissa n.10min kerran välillä sipsejä käännellen. Katkaise virta uunista ja anna olla vielä jälkilämmöillä uunin luukku raolleen jätettynä n.5-10min. Varo etteivät sipsit ruskistu liikaa.


10 kommenttia:

 1. Tykkään ihan hulluna lehtikaalisipseistä! Tässä vast'ikään kävin siskoni viljelmillä ja tehtiin näitä niin taisi käydä niin nolosti, että ahmaisin leijonen osan pellillisestä sipsejä. Eivät edes mihinkään tarjoiluastiaan ehtineet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä yhtään ihmettele, että noin pääsi käymään! Saattoi olla, että meilläkin löytyi yksi muita pahemepi rohmu... ;D Hurjan hyviä!

   Poista
 2. Mä en ymmärrä miten en ole vieläkään näitä tehnyt!!! Olen ehkä maailman koukuttunein sipsihiiri ja tämä ohjekin näyttää niin yksinkertaiselta ja ihanan helpolta. Pakkohan mun on näitä tehdä ihan pikimmiten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sun on pakko!! Kylhän mäkin sipseistä tykkään, mutta niistä jää aina jotenkin vähän huono omatunto... Näitten kanssa ei tartte häpeillä :D

   Poista
 3. Tuo kärvähtämisen vaara vaanii näitä sipsejä ainakin meillä - jälkilämpö on hyvä vinkki, kiitokset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palaneena nämä ei mitään superherkkua ole, sen yhden vähän kärähtäneen perusteella.... Mutta meillä tosiaan tuo jälkilämpö toimi ja lopputulos oli perfect :)

   Poista
 4. Pari viikkoa sitten kokeilin tehdä näitä. Ohjeessa käskettiin pitää uunisssa 30 min ja itse pidin 15, koska rupesivat tummumaan liikaa. Maistuivat täysin palaneilta, vaikkeivat siltä näyttäneetkään. Pakko kyllä kokeilla uudestaan, koska kaikki hehkuttavat niin kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 30 minuuttia kuulostaa tosi pitkältä, nämä palavat kuitenkin aika herkästi ja palaneena eivät maistu hyvältä. Koita ihmeessä uudestana, niin tiedät mistä puhutaan :)

   Poista
 5. No nyt ehdin näitä kokeilla. Hyviä ovat, tosin suolaa hujahti liikaa. Ehkä seuraavalla kerralla jo osuu kohdilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suolan määrä on näissä haastava. Sitä ei oikeasti tarvitse kuin pienen ripauksen - kantapään kautta itsekin opittu :)

   Poista