torstai 16. lokakuuta 2014

TOISTAN ITSEÄNI - HELPPOA JA NOPEAA. TÄLLÄ KERTAA IHANAA BROILERI-MOZZARELLA PASTAA.

 
 
Nykyisin melkein jokaisen postauksen aihe tuntuu olevan "helppoakin helpompaa". No, niin se menee. Kiirettä töissä, kiirettä kotona, kiirettä vapaa-ajalla, kiire ruoanlaitossa. Ruoan pitää olla hyvää, niin laadullisesti kuin maultaan, ja nopea valmistaa, muuten menee liian helposti sieltä missä on rima matalin (eli sinne ruokapaikkaan mistä ei ruokablogissa kirjoitella). Tässäpä taas yksi sellainen ruoka. Oikeasti ei pitäisi löytyä perusteluja miksi tätä ei ehtisi tehdä, ja raaka-aineetkin ovat simppelit. Maustetta voisi heitellä joukkoon vähän reilumminkin, mutta näin tämä upposi lasten makuhermoon - ja maistui myös itselle. Täyteläistä ja ihanaa. Ja antoi se myös aihetta fiilistellä persiljanipun kera, jonka vielä näin myöhään syksyllä saattoi noukkia omalta kasvilavalta. Kaikki muu sieltä onkin jo kuihtunut.
 
Broileri-mozzarella pasta
2-3 broilerin filettä kuutioituna
1 prk paseerattua tomaattia (4-500g)
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 mozzarella pallo kuutioituna
öljyä paistamiseen
suolaa ja pippuria
ripaus chilihiutaleita
tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
Pastaa (meillä kuvanottopäivänä kahden purkin loput)
 
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Veden kiehuessa, paista ensin kanakuutiot, mausta suolalla ja pippurilla. Nosta syrjään ja kuulota sipulit kullankeltaisiksi. Lisää paseerattu tomaatti ja lämmitä pulpahtelevaksi. Lisää kanat sekä tarvittaessa hieman vettä. Mausta chilihiutaleilla, tarkista suola. Lisää hienonnettu persilja, kun pasta on lähes kypsää. Pastan valmistuttua, lisää mozzarellakuutiot. Lämmitä hetken verran niin, että juusto alkaa pehmetä, mutta ei vielä muutu venyväksi. Annostele pasta ja kastike lautaselle. Voit täydentää annoksen parmesan lastuilla ja basilikan suikaleilla. Nauti heti.



4 kommenttia:

  1. oi näyttää hyvältä, pitää kokeilla heti kun tää lihaton lokakuu on ohi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinäpähän yksi hyvä syy odottaa marraskuuta :)

      Poista