perjantai 21. maaliskuuta 2014

UUSI SUOSIKKI: MUNAKASRULLA PAAHDETUILLA KIRSIKKATOMAATEILLA JA FETALLA





Kokeiltiin tässä eräänä viikonloppuna munakasrullaa, ja siitäpäs tulikin erinomaista, vaikka näin nyt itse kehaisenkin. Munakas itsessään oli vähän munakkaan ja pannukakun välimuoto. Ohut ja keveän oloinen, helposti rullautuva levy. Kirsikkatomaatti-fetatäyte oli itsessään niin maukasta, että meinasi viedä kielen mennssään. Jos ei munakas/pannukakku maistu, niin täytettä voi tehdä ihan sellaisenaan (vaikka tupla tai triplamäärän ainakin tomaattien kohdalla) ja nautiskella lisukkeena ihan minkä tahansa kanssa. Tai vaikka lusikoida astiasta niine hyvineen. Minä tykkäsin tästä juuri tällaisena combona kovasti. Ruokaisa, täyttävä ja näyttävä tarjottava, helppo ottaa pala evääksi mukaan. Voisin kuvitella maistuvan hyvin myös brunssilla.

Munakasrulla
5 kananmunaa
5dl maitoa
2dl vehnäjauhoja
½tl leivinjauhetta
½tl suolaa

Täyte:
250g kirsikkatomaatteja halkaistuna
paketti hyvää feta-juustoa kimpaleina
10-20 kalamata oliivia silputtuna
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
Reilusti sileälehtistä persiljaa hienonnettuna
Reilusti ruohosipulia hienonnettuna
1tl kuivattua oreganoa
pirskaus oliiviöljyä
Pari rouhaisua mustapippuria myllystä

Sekoita kananmunat ja maito. Yhdistä jauhot ja leivinjauhot ja lisää seos nesteeseen. Lisää suola. Sekoita hyvin ja anna turvota vähintään 10min. Kaada taikina leivinperoidulle syvälle pellille. Seos on todella juoksevaa, mutta niin kuuluukin. Paistaa 200C-asteessa n.25min uunin keskitasossa, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Sekoita kaikki muut täytteen aineet, paitsi feta keskenään. Laita fetakimpaleet uunivuoan pohjalle ja kaada tomaattiseos päälle. Paista 200C asteessa n.15min. 

Täytteen voi paistaa uunissa samaan aikaan munakasrullan kanssa.
Anna rullan hieman jäähtyä ja lusikoi täyte sen päälle koko leveydeltä, mutta n. 2/3 pituudelta. Rullaa kääretortun tapaan ja nosta tarjolle saumapuoli alaspäin.

8 kommenttia:

  1. Ihan pakko jälleen kerran todeta, että sulla on niin kivat kuvat, lueskelin taas pitkän pätkän juttuja ja ihailin kuvia :) Mukavaa ja herkullista viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Sarppu, olipa mukava kuulla! Maukasta viikonlopun jatkoa myös sinne :)

      Poista
  2. Mummini on tehnyt jotain tämän kaltaista nimellä "texmex-rulla". Täytteenä oli salsaa, jauhelihaa ja juustoraastetta :D. Kuulostaa härskiltä, mutta on oikeasti hyvää!

    Ja tätä rullaa minä valmistan muuten heti tänään illalla. Lääh! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipäs kuulosta texmex-rulla yhtään huonolta! Taitaa mennä kokeiluun täällä :)
      Tulikos tästä rullasta hyvää? :)

      Poista
  3. Munakasrulla oli opiskeluaikoina vakiokamaa, kun munat on aika halpoja. Just mietin jääkaappiin katsoessa, että kananmunat pitäis vaihtaa tuoreempiin eli päiväys meni jo 2 kuukautta sitten. Taidampa vääntää huomenna annoskateana munakasrullan, kun kirsikkatomaatit ja fetakin löytyy jo valmiiksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei miks mä en keksinyt tätä opiskeluaikana. Musta tuntuu, että mä en syönyt silloin muuta kuin tomaattipastaa! Jos tuli vieraita, niin lisäsin siihen pekonia ;DD Herkullisia hetkiä sulle!

      Poista
  4. Munakkaat on meidän perheen herkkuja. Niitä tulee tehtyä erilaisin variaatioin ja erilaisin täyttein.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei lapset ei niin paljon tykkää kananmunasta, mikä on tosi harmi, kun munakkaat olis ihan parasta arkiruokaa! Nopeita ja helppoja varioida.

      Poista