tiistai 17. syyskuuta 2013

VALMISTA VIIDESSÄ MINUUTISSA: PORO-LEIPÄJUUSTOPASTAA

Olin ihan varma, että olen tämän ohjeen postannut Patalintuun jo vuosia sitten, mutta ei kyllä omaan silmään osunut, kun arkistoja vähän selailin. Joskus muinoin mies puhui, kuinka työpaikan ruokalassa oli ollut hyvää poropastaa ja halusi että sitä kokeillaan kotonakin. Siitä meille jäikin ruokaohjelmistoon tämä nopeaakin nopeampi ja maukas herkku. Kylmäsavuporo tuntuu kuitenkin sen verran arvokkaalta, että melkoisen harvoin tätä tulee tehtyä. Mutta silloin kuin tehdään, niin hymy leviää korviin :) Sitä sellaista pororouhetta on tähän myös kokeiltu, ja hyvin on maistunut.

Samoja aineita käyttäen on leivottu muutaman kerran muutaman kerran myös poro-leipäjuustofocacciaa. Ihanaa sekin!

Kylmäsavuporo-leipäjuustopasta (2-4:lle, alkuruoka/pääruoka)
Pastaa (käytetään tässä usein tuorepastaa, keittoaika 2-3min)
100g kylmäsavuporosiivuja viipaloituna
250g leipäjuustoa kuutoinoina
2dl ruokakermaa
pari rouhaisua pippuria
Kirsikkatomaattilohkoja
ruohosipulia/rucolaa/lehtipersiljaa
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna kerma kiehuvaksi. Lisää porosuikaleet ja leipäjuustokuutiot. Mausta pippurilla. Kun juusto on hieman pehmentynyt, lisää tomaatit ja poista kastike liedeltä. Sekoita kastike pastan joukkoon. Viimeistele annokset tuoreilla yrteillä.



4 kommenttia:

  1. Oi namskis! Kuulostaa ja näyttää ihanalta:) Pakko muistaa tämä kun taas pääsee kokkailemaan.

    VastaaPoista
  2. Leipäjuusto on mulla vielä opeteltavien listalla.. toistaiseksi en ole tykännyt siitä. Kuulostaa kyllä hyvältä ruoalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etkö tykkää kylmänäkään? Monet inhoaa sitä "kumimaisuutta" mikä lämmitettäessä ilmenee, mutta mun mielestä se on just parasta :) Muutenhan siinä on tosi mieto maku, että sinänsä varmaan helpohko opeteltava, jos vaan kiinnostusta on :)

      Poista