maanantai 9. syyskuuta 2013

SUPERSANKARISYNTTÄREIDEN VESIHAUTEESSA VATKATTU SUKLAAKAKKU

Tyttären 4v-synttärit vietettiin tytön omasta toiveesta supersankariteemalla. Spide(r)man on ykkönen, pinsessat ei oo mittään... Tyttö olisi halunnut koko synttärit pelkkää spidermania, mutta sain homman hoideltua niin, että kakku oli toiveiden mukainen, muuten teema yleistettiin supersankareihin. Neiti itse oli "SuperE". 



Ensimmäinen kakku meni plörinäksi liian vetisen hillon vuoksi. Kostea kakku on hyvää, mutta sellaista joka valuu lautaselta pois on hieman vaikea laittaa tarjolle... En jaksanut tehdä toista samanlaista kakkupohjaa, joten etsin jotain muuta.Jotain täyteläisempää.Törmäsin Makuja-sivustolla vesihauteessa vatkattuun suklaakakkuun ja sitä päätin kokeilla. Ohjeen mukaan taikinaan ei tarvitsisi lainkaan leivinjauhetta, ja sen perusteella miten hyvin taikina kohosi vatkatessa, voisin luottaa siihen sen verran että ensi kerran jätänkin leivinjauheen pois. Vesihauteen ideana on, että taikina kypsyy jo vatkausvaiheessa ja näin paistoaika lyhenee. Ihanan kuohkea taikina ja mielettömän makoisa kakku! Suosittelen kokeilemaan, yllättävän helppoa, vaikkakin kippoja kuluu.Maku ja rakenne on todella hyvä! Jos arveluttaa, niin alkuperäisestä ohjeesta löytyy myös video valmistusta helpottamaan.


Vesihauteessa vatkattu suklaakakku
8 kananmunaa
2,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
200 g tummaa suklaata 60%
1,3 dl vettä

Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää sulaneeseen suklaaseen kuuma vesi voimakkaasti sekoittaen. Pidä suklaamassa notkeana ja anna jäähtyä hivenen, älä anna jähmettyä.

Vatkaa kananmunat ja sokeri vesihauteessa vaahdoksi. Siivilöi vehnäjauhot joukkoon varovasti sekoittaen(minulla jauhojen seassa vielä varoilta 1tl leivinjauhetta). Lisää vaniljasokeri ja nostele jäähtynyt suklaamassa joukkoon. Paista isossa kakkuvuoassa noin 30-40 minuuttia.

Jätä kakku vuokaan noin 10 minuutiksi. Irrota kakkupohja vuoasta ja anna jäähtyä hyvin ennen kuin leikkaat sen veitsellä kerroksittain kolmeen osaan. 


Kirsikkahillon olin keittänyt ennen juhlia oman puun kirsikoista ja hillosokerista (1kg kirsikoita, ½kg hillosokeria, 2tl vaniljasokeria,1dl vettä). Sitä siis väliin (toisella yrityksellä huolellisesti siivilän läpi valutettuna) kera vaniljarahkan (purkki vaniljakastiketta vatkattuna, 1prk rahkaa, 1rkl sokeria, 1tl vaniljasokeria). Suklaakakun kera aivan ihana yhdistelmä!

Kakun päälle kaulitsin valmiin vaahtokarkkitaikinan. Kakun ja kuorrutteen väliin sipaisin ohuen kerroksen kermavaahtoa. Hämähäkin verkon piirsin mustalla elintarviketussilla ja spiderman löytyi tytön lelulaatikosta huolellisen pesun jälkeen.


 Juhlien supersankari muffinssit löytyvät täältä ja tsatsikikakku + napostelutikut täältä. Niiden lisäksi syötiin pororieskarullia, poksauteltiin paukkumaissia ja tarjottiin supersankaritikkareita (askartelin kaupan tikkareille viitat ja maskit päälle)

 
 

2 kommenttia: