perjantai 19. heinäkuuta 2013

AMERIKKALAISTYYLINEN MAISSI-KANA-PERUNASOPPA

Sarjassamme vahingossa kokeiltuja ruokia siitä inspiroituneena mitä kaapista löytyy, kun perusjutut ei kiinnosta eikä kauppaan jaksa lähteä. Tällä kertaa peruna-kana-maissi googlailu tuotti tulokseksi amerikkalaisen mausteisen maissi-kanakeiton (chicken chowder). Yhdistelin erilaisia ohjeita ja kylläpäs vaan olikin makoisaa! Tätä tehdään joskus vielä ihan tarkoituksellakin. Meillä ei ollut punaista paprikaa eikä vihreitä chilejä, mutta löytyi vihreä paprika ja punainen chili joten käytin niitä :) Chili oli tosi mieto, mikä sopi lasten kanssa syödessä hyvin. Joskus pitää testata vielä erään ohjeen mukaan, upottamalla mukaan purkillinen vihreitä chilejä ja lisäämällä pekonia päälle! Mausteet ja chili tähän sopivat hyvin ja tuovat luonnetta, vaikka maistui siis mainiosti mietonakin versiona, ilman pekonia.

Täyteläinen maissi-kana-peruna keitto chilillä ja juustolla
350g grammaa broilerinfileitä
1prk maissia
n.300g perunaa lohkoina
3rkl voita
3rkl öljyä
1 iso sipuli hienonnettuna
1 paprika kuutioina
1 chili viipaleina
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1l kasvis- tai kanalientä
2dl ruokakermaa
1dl kevytmaitoa
4rkl vehnäjauhoja
2dl juustoraastetta (meillä emmental/mozzarella)
suolaa
mustapippuria
ruohosipulia hienonnettuna pinnalle
Leikkaa kana suupalan kokoisiksi kuutioiksi. 
Kuumenna öljy-voiseos isossa kattilassa. Lisää kana, sipuli, valkosipuli, paprika ja chili. Paistele sekoitellen n.5min. Lisää perunat sekä liemi. Kiehauta, laske lämpöä ja anna porista liedellä kannella peitettynä n.15-20min, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää maissi ja sekoita hyvin. Sekoita erillisessä astiassa ruokakerma, maito sekä vehnäjauhot tasaiseksi. Kaada vähitellen nauhana keiton sekaan koko ajan sekoittaen. Keitä keskilämmöllä usein sekoitellen n.15min kunnes liemi sakeutuu (meillä ei tullut niin paksua kuin miltä chowder usein kuvissa näyttää). Lisää juustoraaste ja mausta suolalla sekä pippurilla. Voit lisätä myös cayennepippuria jos kaipaat lisäpotkua. Koristele annokset silputulla ruohosipulilla.


7 kommenttia:

  1. Tykkäisivätköhän meidän lapset tästä, hmm.

    Blogin ulkoasusta. Keltainen on kivan pirteä väri mutta itsellä on ainakin hieman vaikea saada selkoa otsikoista kun ei kunnolla erotu valkoiselta pohjalta.

    -heidiS

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos kana, maissi ja peruna maistuu niin kannattanee kokeilla :)

      Hei tosi hyvä kun sanoit tuosta väristä! Mulla oli tarkoitus olla niin, että vasta käyty linkki on keltainen, eli otsikot sun muut aluksi mustia. Vaan eipä sitten näköjään toimi. Mulle itselle näkyvät mustina siihen asti kun klikkaan... Pitää säätää, ei sitä ole kiva tihrustaa!

      Poista
  2. Ajattelin ihan samaa kuin edellinen kommentoija, että kiva ohje, tykkäiskö lapsi ja harmi kun keltainen on niin vaikea väri näytöllä :) Hanna

    VastaaPoista
  3. Ja mihinköhän se mun kommentti katosi, aikamoista säätöä nyt... Samat vastaukset kuin ylläolevalle :)

    Näkyykö sinulle nyt oikein, eli keltaisella vasta kun klikkaa otsikkoa tai linkkiä? Kiitos kun sanoit lukuongelmasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on jo parempi! Muuttuu keltaiseksi, mikä edelleen näkyy huonosti, mutta on enää vain pieni vaiva. Tärkeää että tunnisteet tuolla sivulla on mustat jotta näkee etsiä niittenkin kautta kivoja reseptejäsi! Hanna

      Poista
  4. Mulla ainakin toimii juuri niin kuin olit ajatellut eli otsikko tai linkki muuttuu keltaiseksi vasta klikkaamisen jälkeen. Vähän vaikeaksi kuitenkin koen minäkin tuon keltaisen värin eli kun täällä pyörii ja hyörii niin otsikot muuttuvat keltaisiksi myös tuolla sivun vasemmassa reunassa katsotuimpien listalla ja arkistossa ja siinä kohtaa saa kyllä tihrustaa, että mitä siinä oikein lukeekaan. Ellei sitten kuvan perusteella pysty päättelemään mistä on kyse.

    Mutta tämän reseptin innoittamana meillä ollaan tänään keittolinjalla, pääraaka-aineena tosin taitaa olla kaali... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voihan nenä. Minkälaiset näytöt teillä kaikilla on, kun mä näen ihan hyvin nuo keltaisetkin, myös kännykällä. Ehkä mulla on keltaiseen adaptoituneet silmät ;D Hyvä kun kerroit, muutoksia edessä! En vaan vielä tiedä mitä. Jotain väriä kaipaan, mutta mun muut suosikit ei kyllä näy nekään (testasin siinä toisessa aikoinaan). Testaillaan ja muutosehdotuksia saa antaa jatkossakin :)

      Hih, melkein sama keitto ;)

      Poista