Meille tuli uuden vuoden edellä jonkinmoinen ajatuskatko ja todettiin
uuden vuoden päivänä että kappas, meillähän ei olekaan mitään ruokaa
illalliseksi mietittynä. Kaapit eivät kuitenkaan onneksi ole koskaan
ihan tyhjät, joten aina sieltä jotain saa loihdittua kun vaan vähän
aikaa jaksaa pohtia. Suunnittelemattomuus osoittautuikin nyt mainioksi
sattumukseksi, koska samalla saatiin ruokalistaan takuuvarma uusija,
niin hyvää tästä tuli. Se on muuten jännä juttu, että aina jos yritetään
keksiä jotain ex tempore, niin maut viittaavat Aasiaan ja lautasella on
kasvisruokaa. Siihen löytyy aina tarveaineet. Mallia hain
Pippurimylly-blogista sekä meidän ikisuosikista kotijuustocurrysta.
Kikherne-perunacurry
1 (pahvi)tlk kikherneitä
n.600g perunaa
1 (puna)sipuli
400g tomaattimurskaa
n.2dl kookosmaitoa
1dl turkkilaista jugurttia
1rkl rypsiöljyä
2rkl mietoa currytahnaa (Rajah)
1rkl ruokosokeria
n.100g cashewpähkinöitä
Paahda pähkinät kuivalla pannulla, suolaa kevyesti. Kuori ja lohko
perunat. Hienonna sipuli. Kuumenna öljy ja currytahna pannussa. Kuulota
sipuli. Lisää ruokosokeri ja sulata se joukkoon. Lisää perunalohkot ja
paistele niitäkin hetki käännellen. Lisää tomaattimurska sekä
kookosmaito ja anna hautua kannen alla kunnes perunat ovat puolikypsiä.
Lisää jugurtti, kikherneet ja pähkinät (meillä tykätään että pähkinätkin
pehmenevät - voit lisätä ne myös ihan lopuksi juuri ennen tarjoilua).
Hauduta perunat kypsäksi ja tarjoile. Viimeiste annos tuoreella
korianterilla. Olisi varmasti parhaimmillaan tuoreen naan-leivän kera,
meillä tämä syötiin nyt riisillä. Välttämättä oheen ei tarvitse mitään.
Meillä mennään yleensä italialaiseen keittiöön jos on "ei tiedä mitä tekisi eikä kauppaan nyt viitsi/jaksa/ehdi"-päivä.
VastaaPoistaMeillä tuo aasia on jäänyt aika paitsioon. Hyviä vinkkejä mistä ruuista tutustuminen kannattaisi aloittaa?
Btw, kokeiltiin munakoisoa ekaa kertaa. Tehtiin se tomaattisalaatti ja olihan hyvää! Munakoiso tuoksui meidän nenään jopa vähän kantarellilta (?) pannulla ollessaan. Maku oli kyllä niin mainio, että muutkin munakoisoruuat menevät kokeiluun. Kiitos vinkistä :)
No itseasiassa, jos on ei viitsi/jaksa/ehdi päivä niin silloin ruoka on yleensä pastaa :) Aasia tulee sitten kun kaapissa ei ole "mitään" - sen verran kasviksia ja kookosmaitoa sekä currytahnaa löytyy aina!
PoistaMeidän ykkössuosikki on se tässäkin mainittu kotijuustocurry jota on moni muukin kehunut. Valion kotijuusto tai leipäjuusto maistuu meille tässä yhteydessä parhaiten. http://patalintu.blogspot.fi/2011/10/lempiruokaa.html Tästä on sitten muokattu esim just tämä kikherneperunacurry ja eilen syötiin lähes samaa mutta kukka- ja parsakaalilla sekä leipäjuustolla. Hyvää oli sekin!
Tätä vihreää kanacurrya tehdään myös usein. Vihreät currytahnat ovat usein aika vahvoja, joten kannattaa kokeilla sitä itselle sopivaa määrää jos ei pidä tulisesta! Meillä laitetaan tahnaa nykyään melkoisen maltillisesti lasten vuoksi, ja silti se on hyvää :) http://patalintu.blogspot.fi/2009/02/herkullista-thai-kanaa.html
Itse tykkään hurjasti Vietnamin mauista, joissa on paljon kirpeää ja raikasta - ja reilusti korianteria (mitä mies ei voi sietää). Ollaan kokeiltu kevätrullia (ei siis niitä kiinalaisia friteerattuja vaan sen tyyppisiä kuin mitä saa ravintola Rullasta) ja ne ovat mielettömän hyviä, mutta näköjään ohje ei ole päätynyt blogiin asti. Näistä salaateistä tykkäsin myös paljon http://patalintu.blogspot.fi/2012/06/brunsseilua-vietnamilaisinkin-vivahtein.html
Joko te heti ehditte testaamaan? Huippujuttu - varsinkin kun tykkäsitte! Nyt kun sanoit, niin kieltämättä munakoison tuoksua (ja miksei suutuntumaakin) voisi verrata sieniin :)
Kiitos vinkeistä :)
VastaaPoistaHaaveissa on ollut kokeilla curryä (tunnustan, en ole ikinä maistanut) ja tuo kotijuustoversio näyttää kyllä syötävän hyvältä!
Ja tuo brunssipostaus, voi elämä. Pitää testata niistä kaikkia. Ja teillä on Weberin grillikin! Meillä on saman firman pallogrilli ja sitä ei voi kuin kehua. Lisäksi sitten löytyy toisenmerkkinen 3-polttimon kaasugrilli, puugrilli, muurikka ja savustuspönttö. Ai mitenniin tykätään ulkoruokinnasta kesäisin ;)
Jääkaapissa odottelee toinen munakoiso kokeilua. Oli se sen verran hyvää.
Meillä tuo korianteri korvataan puolison pyynnöstä myös usein persiljalla. Kevätrullien ohjetta odotellen ;)
Weberhän meillä :) Oli ensimmäinen ostos kun muutettiin kerrostalosta rivariin - alkuun se oli ainut syy haluta piha ;) Tuossa saa kyllä niin monenlaista tehtyä, että ei olla pahemmin muita vempeleitä kaipailtu. Savustuspöntöllä ja muurikalla olisi kyllä käyttöä varmasti jos ne olisi...
PoistaLehtipersiljalla on meilläkin korvattu korianteria. Ja sitruunamelissa on kivan pirteä korvaaja jos ei tarvitse lämmittää!
Meillä tuo grillihulluus on puhtaasti mun vika :)
PoistaVähän riippuu sitten ruokalajista tai nälän asteesta millä grillataan. Kaasu on nopein ja helpoin muutenkin, hiili aikaa vievin ja vaativin (mutta monesti myös antoisin). Muurikalla tehdään yleensä kasvislisukkeet(mukana käännellä muodon ansiosta)ja letut(do I have to say more ;) ) ja kalat savustellaan.
Sitruunamelissaa en ole tainnut juurikaan kokeilla. Se ei siis kestä lämmittämistä? Meneekö kitkeräksi?
Joo, kyllä noilla kaikilla selkeästi on paikkansa :)
PoistaMun mielestä sitruunamelissasta vaan katoaa maku jos lämmittää. Eli menee ikäänkuin hukkaan. Kyllä siitä kai voi myös teetä tehdä, mutta ehkä vaatii sitten sen että on ihan yksinään.
Kävin mainostamassa rouvaa tuolla :) http://kalamuija.blogspot.fi/2013/01/hernaria-ja-pullaa.html
VastaaPoistaPyyteetöntä mainostusta - en voi muuta kuin kiittää ja kumartaa :)
PoistaJa alahan sitten itsekin kokkailemaan ;)