Vihreä pekonipasta
5 siivua pekonia kuutioina
½ pientä kesäkurpitsaa pieninä kuutioina
2dl luomu ruokakermaa
½dl pakasteherneitä
3-4 kevätsipulia silputtuna
1tl dijon sinappia
pari rouhaisua mustapippuria myllystä
½tl kuivattua basilikaa
Parmesanjuustoa
Villirucolaa
Pastaa (Barilla piccolini zucchini & spinach)
Laita pasta keittymään (kastikkeen tekemiseen meni juuri tuo 6min mitä käyttämämme pasta kypsyi). Ruskista pekonit pannussa. Lisää kesäkurpitsa ja kuulota minuutin verran. Kaada joukkoon ruokakerma. Mausta dijon sinapilla, pippurilla sekä basilikalla. Lisää herneet kuplivaan kastikkeeseen, niin että ne sulavat ja lämpenevät. Sammuta virta ja lisää kevätsipuli. Sekoita kastike keitetyn pastan joukkoon. Annostele pasta lautasille, raasta päälle tuoretta parmesaania ja viimeistele annos rucolalla. Nauti heti.
Lisäsin uuden tunnisteen "nopeat ja helpot". On meillä siihen kategoriaan osuvia reseptejä täällä ennestäänkin vaikka kuinka paljon, mutta niitä ei ole tullut tuolla nimikkeellä labeloitua. Ehkä joskus ehdin vanhatkin ohjeet siihen luokkaan sijoittamaan, mutta ainakin tulevat superhelpot ja nopeat ohjeet löytyy tuolta, no helposti ja nopeasti.
Joskus on onni myötä, kun tyhjentää jääkaappia. Hyvät on ollut raaka-aineet eli ei ihme, että lopputulemakin oli varmasti oivallinen. Taidan tehdä tätä ihan tarkoituksella - kaupan kautta tosin, meidän jääkaapista ei juuri nyt näitä herkkuja löydy.
VastaaPoistaTotta, aina ei käy todellakaan näin hyvin! Ihan ihmetytti miten hienot ruoka-aineet siellä odotti kun olevinaan ei pitänyt olla enää mitään. Siksipä mekin tehdään seuraavan kerran ihan suunnitelman kautta ;)
VastaaPoistaKiitos ohjeesta! Tätä täytyy kokeilla ihan tarkoituksella. Otan ilolla vastaan tuon helppoa ja nopeaa-kategorian!
VastaaPoistaIhanat ruoat ja ihanat kuvat! Blogisi on hieno :)
VastaaPoistaTämä pasta näyttää herkulliselta, hyvää että meidän italialaiset tuotteet saapuvat myös Suomeen :)
Sintturella, kiva! Niin mä olen ymmärtänyt että niitä helppoja kaivattais ja onhan täällä, mut ehkä ne on ollut vaikea tunnistaa ;)
VastaaPoistaKiitos Piparipulla! Kiva kun kommentoit niin löysin myös sun blogiin! Aika hienoa kuulla että tämä näyttää myös italialaisesta herkulliselta ;)
Kyllä on! Huomasin että sinulla on aika monta pastareseptia, tykkäätkö italialisesta ruuasta? :)
VastaaPoistaJa olet tervetuloa minun blogiini. Saanko linkittää sinua?
Italialaiset ruoat kuuluvat kyllä suosikkeihin, oikein bongailit :) Linkitys sopii tottakai! Ja tulen tarkemmalle vierailulle pian taas :)
VastaaPoistaHienoa että rakastat meidän ruokaa :D
VastaaPoistaMinä laitan tavallisesti italialaista ruokaa mutta joskus teen myös suomalaisia reseptejä, esim. jauhelihakeitto :)
Mä en olisi kyllä uskaltanut käyttää vihreää pekonia.....
VastaaPoista=D
Heh, no joo se tais tulla sinisestä paketista... ;D
VastaaPoista