sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Ihana sunnuntaibrunssi

Meillä oli tänään ihan tosi mukava sunnuntaipäivä brunssin merkeissä ystäväperheen luona Porvoon suunnalla. Me ei ollakaan brunsseja harrastettu kotona eikä ravintolassa, joten jo oli aikakin että tuli tämäkin hienous korkattua! Ihania herkkuja hyvässä seurassa ilman kiirettä, mikäs sen parempaa. Ja sekin että aurinko taas paistaa ja kuvista saa hyviä ilman sen suurempaa kikkailua :) Tässäpä meidän nautiskeleman brunssin herkullinen menu.


Alkuun (holitonta) kuohuvaa.


Emännän paistamia hurjan hyviä sämpylöitä, joille tuli jo tilaus että munkin niitä on joskus koitettava. Sämpylöistä en ole koskaan saanut hyviä, mutta nämä kuulemma onnistuu. No, jos niin käy, niin kuulette niistä vielä ;) Miks mua edelleen epäilyttää...


Maukkaita juustosarvia


Raikasta savulohisalaattia, sekä vihersalaattia kastikkeen kera. Lapsille lisäksi kurkku- sekä omenatikkuja.


Meheviä porkkanamuffinsseja


Toisten vieraiden tuomaa espanjalaista perunamunakasta, jonka edellisestä syöntikerrasta olikin päässyt vierähtämään jo ihan liian pitkä aika.


Me veimme mukanamme sekä suolaista että makeaa.

Broileripullista tuli puhe jossain sähköpostikeskustelussa aiheeseen liittyen, joten tehtiin sitten niitä. Sovelsin erilaisia reseptejä ja ihan hyviä tuli. Tosi meheviä ainakin. Cayennea tai muuta chilipitoista lisäisin ensi kerralla ehkä vähän enemmän. Tosin tällaisenaan (ilman lisättyä suolaa) näistä tykkäsi hurjasti varsinkin meidän 9-kuinen joka ahmaisi annetut kolme pullaa hetkessä.

Broileripullat
500g jauhettua broileria
3rkl korppujauhoja
½dl appelsiinimehua
1 luomu kananmuna
3rkl ranskankermaa
½dl ruohosipulia
10 sentin pätkä kurkkua raastettuna
½tl jauhettua paprikaa
½tl jauhettua inkivääriä
½tl kurkumaa
maustemitta cayennea
1½tl suolaa
Sekoita appelsiinimehu, kananmuna sekä ranskankerma korppujauhjojen kera ja anna turvota hetki. Sekoita sitten kaikki ainekset keskenään. Pyörittele taikinasta pieniä pullia (sain 38kpl) ja laita ne uunipellille. Paista 225C asteessa n.15min. Itse pidin paistoajan päälle vielä ylimääräiset 3min grillivastuksen alla, niin että pulliin tuli lisäväriä.


Jälkiruoaksi paistoin sitruunatortun. En ole sellaista ennen kokeillut, mutta ainakin minun ja miehen makuun tämä kolahti niin että tulee varmasti esiintymään meidän tarjottavissa jatkossakin! Torttu näyttää kiinteältä, mutta älä anna ulkonäön hämätä. Keskustan täyte on samettisen pehmeää ja suussasulavaa. Jos pidät sitruunasta ihastut tähän. Piiras maiskuteltiin vaahdotetun vaniljakastikkeen kera. Ohjeen löysin itselleni uudesta blogista Belle Baie, josta varmasti tulee herkkujen ohjeita etsiskeltyä jatkossakin. Pari onkin jo korvamerkittynä...

Sitruunapiiras
Taikina
125g pehmeää voita
2rkl sokeria
3dl vehnäjauhoja
1 kananmunan keltuainen
1rkl kylmää vettä
Sekoita vatkaimella hieman pehmennyt voi, sokeri ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja vesi ja vaivaa käsin taikinaksi. Painele taikina vuokaan, pistele haarukalla pohjaan muutama reikä ja nosta kylmään täytteen teon ajaksi

Täyte
3 luomu munaa
2dl sokeria (meillä aina ruokosokeria)
2rkl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
2dl kermaa
½dl ranskankermaa
2 luomusitruunan kuori + mehu
Pese sitruunat huolellisesti ja raasta kuori ja purista mehu. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sekaan jauhot, vaniljasokeri, nesteet ja sitruunoiden mehu, sekä kuoriraaste. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan taikinan päälle, paista uunissa alatasolla 200 asteessa n. 30 minuuttia. Koristelun tein tomusokerilla voipaperista leikkaamani sabluunan avulla.


Laitoin tähän myös piknik-tunnisteen, sillä kaikki eväät sopisivat yhtä hyvin kesäiselle piknikille kuin brunssillekin!


16 kommenttia:

  1. Híenoa, että brunssi on nyt korkattu. Mikään ei ole nautinnollisempaa kuin raukea sunnuntaibrunssi hyvässä seurassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, nyt mä ymmärrän sen brunssin suosion :)

      Poista
  2. ja upeita brunssikuvia,niistä oikein huokuu brunssihtavuus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kun aurinko näyttäytyy niin saa kuvistakin taas helpommin enemmän irti :)

      Poista
  3. Upeat kuvat herkullisessa kollaasissa.Maukkaan näköinen brunssi!

    VastaaPoista
  4. Näin kylminä talvisina päivinä mikäs sen mukavampaa kuin kokoontua yhteen ystävien kanssa brunssin merkeissä! Hyvä idea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  5. Eilinen pakkanen oli tosiaan omiaan viihtymään entistä paremmin sisällä ja brunssi siihen hetkeen oli aivan täydellistä :)

    VastaaPoista
  6. Oli kyllä hyvät tarjoilut! :)

    Joko testasit sämpylöitä, ilmoittelehan sitten miten onnistuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo vielä ehtinyt testaamaan. Pitäis joskus muistaa ostaa niitä jauhoja :)

      Poista
  7. Ei muuta sanottavaa, ihana brunssi. Siellä pöydässä olisi ollut kiva herkutella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kyllä, uskon että olisi maistunut monelle :)

      Poista
  8. Hetken kesti, ennen kuin ehdin kokeilemaan noita broilerpullia itse, mutta nyt sekin on tehty :)
    Hyviä tuli, luulin, että niistä jää hyvin vielä sairaspäivän lounaaksi huomiseksi, mutta aika pieneksi jäi se lounas...

    VastaaPoista