torstai 22. joulukuuta 2011

Suklaista joulua ♥

Jos joulun suklaayliannostus ei vielä pelota niin varmistukseksi sen toteutumisesta kahvipöytään voi leipoa tämän suklaisen unelman.
Kuivakahvikakkua ei minun ole tullut tehtyä vuosikausiin. Ystävä kävi kylässä pari päivää sitten ja toi mukanaan palan suklaista kuivakakkua, joka olikin niin hyvää että piti heti samana iltana leipoa samantapaista vielä itsekin lopuille oven takana vilisseille tonttuilijoille! Peruskakun ohje löytyi Myllyn Parhaan sivuilta jota muokkasin tarpeeseen ja täytteet sovelsin sen mukaan mitä kaapista löytyi. Meille kulkeutuneeseen hedelmäsekoitukseen suhtauduin skeptisesti, mutta tähän kakkuun sekin istui ihan hyvin. Suklaan jätin melko isoiksi hippusiksi niin että sattumat varmasti huomasi syödessään. Ystävän kakussa oli Fazerin manteli-päärynäsuklaata, jonka päärynäsattumat maistuivat ihanalta vielä kakussakin, sitäkin voin suositella kokeilemaan!

Yritin tehdä kakusta laktoosittoman, mutta kun asiaan ei ole perehtynyt yleensä niin tulihan sen kanssa sitten mokattua. Muuten onnistuin, mutta tottakai tuossa tummassa minttusuklaassa oli maitoa, vaikka ajattelin että eihän sitä tummassa suklaassa ole. Loppujen lopuksi se ei haitannut, sillä maito missä tahansa muodossaan oli väärää, ei edes laktoositon riittänyt. Homma tuli siis kämmitytä jo ihan alkuvaiheessa allergiaa ajatellen. Onneksi kakku tällaisenaan maistui sitten muille syöjille. Alkuperäisessä ohjeessa oli kunnon kermaa (2,5dl) ja leivontamargariinia (150g), (jälkimmäistä en käytä koskaan, mutta voita kylläkin), joten niitä voi arvatenkin hyvin käyttää myös. Itse saattaisin silti tehdä näin jatkossakin, oli, ja on, nimittäin sen verran hyvää. Puoli kakkua on nyt tuhottu, loppu puolikas odottaa jouluaattoa, niin että voidaan varmistaa paraneeko kuivakakku tosiaan muutaman päivän odotellessaan.


Joulun suklaakakku
5dl vehnäjauhoja
2dl ruokosokeria
2½tl leivinjauhetta
2½tl vaniljasokeria
2dl laktoositonta maitojuomaa (3%)
3 kananmunaa
1,25dl rypsiöljyä

1dl vahvaa kahvia (meillä 1pieni pss espressojuomajauhetta)
3rkl tummaa kaakaojauhetta
½-1dl kuivattuja hedelmiä (Hedelmäsekoitus)
½-1dl rouhittuja saksanpähkinöitä
50g 70% tummaa minttusuklaata isohkoina hippuina

Kuorrutukseen
80g maitosuklaata
sokerilumihiutaleita ja hopearakeita

Lisää kaakaojauhe kahviin. Sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi hedelmät, pähkinät ja suklaa. Kaada seos öljyttyyn ja korppujauhotettuun vuokaan (n.2l). Paista 175C asteessa 50-60min. Jäähdytä kakkua 10min ennen kumoamista.

Patalintu toivottaa suloisen hilpeää joulua kaikille lukijoilleen! ♥

2 kommenttia:

  1. Herkulliselta kuulostava kakku! Iloista joulua myös teille ja ja suloiset pikkutontut kuvassa:)

    VastaaPoista
  2. voisitko tarkentaa ohjetta hieman? sekoitetaanko kuiviin aineisiin tosiaan kaikki muut aineet, siis eikö rasvaa ja sokeria tarvitse vaahdottaa jne.? ja kuinka paljon kahvijauhoja laitetaan mihin määrään nestettä?

    VastaaPoista