Nyt viikonloppuna kokeiltiin uutta kanareseptiä ja näin ensikerran
tuntuma oli se, että tässä on potentiaalia uudeksi lempiruoaksi (yhdeksi
monesta tietenkin). Broileri muhi äärettömän mureaksi ja kaikki maut
passasivat täydellisesti yhteen. Jos tietää että meillä asuu 2-vuotias
oliiviaddikti, niin voi arvata miten hyvin tämä maistui myös hänelle.
Ruoan valmistelu oli todella nopeaa ja helppoa, pitkä muhimisaika vain
kannattaa ottaa huomioon ettei aloita ruoan laittoa silloin kun on jo
nälkä. Polentakin onnistui tällä kertaa nappiin. Yhden kerran aiemmin
sitä on itse testattu ja se oli sellaista mautonta velliä ettei sitä
kukaan syönyt. Nyt tuli todella hyvää sekä maultaan että
koostumukseltaan. Jääkaapitettuna tämä on helposti muotoon leikattavaa
kuten pitääkin. Eli loput sitten seuraavana päivänä pannulla
leivitettynä paistoon niinkuin asiaan kuuluu.
Broileria tomaatti-oliivikastikkeessa
600g broilerin rintafilettä n.3x3cm paloina
500g tomaattimurskaa
1 sipuli viipaleina
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 keltainen paprika lyhyinä suikaleina
1 prk vihreitä oliiveja
1tl kuivattua oreganoa
1tl kuivattua basilikaa
pari rouhaisua mustapippuria
hyppysellinen suolaa
Kuulota sipuli ja valkosipuli isossa kasarissa tai vaikka wokkipannussa. Ruskista kananpalat. Lisää paprika ja pehmennä hetki. Lisää tomaattimurska, oliivit, yrtit ja mausteet ja anna hautua hiljaisella lämmöllä n.40-60min.
Polenta
7dl vettä
2dl (luomu)kuohukermaa
2,5dl polentajauhoja
40g voita
4rkl juustoraastetta
suolaa ja mustapippuria mausteeksi maun mukaan (vähän)
Kiehauta vesi ja kerma. Alenna lämpöä ja lisää polentajauhot koko ajan sekoittaen. Keitä hiljalleen 15min. Ota pois liedeltä ja lisää voi sekä juustoraaste sekoittaen. Mausta ja tarjoa. Joko heti sellaisenaan, tai jäähdytä polenta jääkaapissa ja paista sopiviksi paloiksi leikattuna sekä leivitettynä pannulla ennen tarjoilua.
Mä maistan ja haistan tämän!
VastaaPoistaTäytyy tehdä...
Tua Polenta on mulla vielä korkaamatta, jostain syystä en oo koskaan kai edes maistanut, teosta puhumattakaan. Asia olisi ehkä syytä korjata pikaisesti!
Kunhan on aikaa... tiedän :) Tässä kyllä todellakin bonuksena hyvin lyhyt valmisteluaika!
VastaaPoistaMeidänkin polentakokeilut on tähän asti rajoittuneet siihen yhteen epäonniseen ja nyt tähän, mutta jatkossa varmasti tehdään aina sopivan ruoan eteen sattuessa. Hyvää maultaan, mutta ei nyt mitään erityistä terveysruokaa luulen... ;)
hmm, nami! täytyy pistää kokeiltavien listalle. :) tosin, jos polenta-kokeilua ei ehdi samaan syssyyn harjoittaa niin riisi toiminee tuon kastikkeen kanssa myös..?
VastaaPoistaJenni, riisi toimii taatusti hyvin. Ja miksei vaikka ohrahelmetkin. Tai pasta. Maun, kiireen ja kaappitilanteen mukaan :)
VastaaPoista