sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Keväistä pastaa sekä uusi tulokas

Tämä kevät on ollut ihanaa aikaa, jossa normiarki unohtuu, mutta syödä pitää silti :) Glorian uusimmasta (3/11) ruoka&viini-lehdestä löytyi inspiraatio tähän tosi helppoon ja maukkaaseen kevätpastaan. Sanon inspiraatio, sillä ohje muuttui matkalla melkoisesti raaka-aineita myöten. Tässä meidän versio, jota itse teemme varmasti kevään mittaan useammankin kerran! Suluissa Glorian ainekset.


Pasta primavera
nippu vihreää parsaa
100g palvikinkkua (80g parmankinkkua) kuutioina
3-4 kevätsipulia hienonnettuna (ei lainkaan)
3rkl voita (50g voita)
1,5dl ruokakermaa (3rkl kuohukermaa)
1dl vastaraastettua parmesania (tai pecorinoa)
(½tl suolaa)
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
Pastaa (spagettia)
Poista parsasta kova tyvi ja pätki parsat sopiviksi suupaloiksi. Esikeitä parsoja pari minuuttia kunnes ne ovat napakan pehmeitä ja nosta ne sen jälkeen kylmään veteen. Keitä pasta (me keitimme sen parsan keitinvedessä). Sulata voi paistinpannussa. Kuulota kevätsipuleita hetki ja sekoita kerma sekä juusto joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää parsat ja kaada kastike valutetun pastan joukkoon.

Kun kevätaurinko alkoi todenteolla lämmittää, päätti pieni poika kahden ylimääräisen viikon odotuksen jälkeen 16.4. että nyt on aika tulla ulos maailmaan. Tässä ollaan nyt kaksi viikkoa saatu uuteen tulokkaaseen tutustua ja koko perhe pientä isosiskoa myöten ollaan ihan sydän onnesta sykkyrällään ♥



Tänään vappupäivänä ikää 15 päivää

15 kommenttia:

  1. Voi että miten komea pikku prinssi!!
    Onnea aivan mielettömän paljon.

    VastaaPoista
  2. Mie en jaksa googlettaa, joten kysyn sulta jos sattus olemaan tietoa. Elikkäs, miun tekee mieli yhtä leivonnaista, en muista onko se nyt torttu, kakku mikä lie, mut maistan sen suussani (ehkä syönyt kerran elämässä -kiitos raskaus mieliteko) ja se maistuu ei makealle, lähinnä rahkamaiselle, liivatteella tehty ehkäpä, appelsiinia ja se on kääretortusta kasattu. Mitä se voisi olla..?

    VastaaPoista
  3. Kiitos Johanna ♥

    Katriina, vähän mua ensin nauratti tuo sun kuvaus "maistan sen suussani" - siitä onkin helppo arvata ;D Mutta, voisko olla Charlotte Russe? Tässä linkissä esim yksi ohje. Siinä tosin ei oo appelsiinia vaan persikkaa ja vadelmaa, mutta jos vadelmahillon korvais appelsiinimarmelaadilla ja persikan vaikka säilykemandariinilla ja appelsiinimehulla niin eikös se olis siinä? Tai rahkan sijaan vois käyttää appelsiinituorejuustoa? Ei ois vältsyyn huono, pitääkin ehkä ite testata :)

    VastaaPoista
  4. Haha, nokun mie maistan sen suussani ja siitä se kuvaus alko :D
    Joo siis tuota Charlottea mie ehkä haen, ärsyttävää -pakko alkaa vaan testailemaan.
    Sit mie kunhan saan tän ipanan pyöräytettyä ulos, niin alan kyselee sulta ristiäis tarjottaviin täytevinkkejä. En todellakaan jaksa enää väsätä peruskakkuja saati voileipäkakkua ( vaikka teenkin ihan älyttömän hyvää ;)

    VastaaPoista
  5. Miten suloinen pikkuinen,ja tuo yhteiskuva on liikuttava! Paljon paljon onnea teille!

    VastaaPoista
  6. Paljon, paljon onnea suloisen pojan johdosta! Hyvin kaunis perhekuva! Ja pasta näyttää herkulliselle.

    VastaaPoista
  7. Isot onnittelut koko perheelle! <3

    VastaaPoista
  8. Katriina, kysele vaan - kunhan ensin keksis mitä sitä itse tarjoaa :)

    Kiitos kovasti Yaelian, Voisula, Joanna sekä Rauna! ♥

    VastaaPoista
  9. Onnittelut koko perheelle uudesta perheenjäsenestä!
    Meillä juhlittiin samana päivänä esikoispojan 18v synttäreitä ja tuntuu, että siitä syntymästä on vain hetki...

    VastaaPoista
  10. Anonyymi, voin kuvitella miten aika onkaan juossut. Ainakin ensimmäinen kuukausi tuntuu suorastaan kadonneen... Kiitos onnitteluista! :)

    VastaaPoista
  11. Mä kommentoin tänne jo aikaisemmin(ei vaan näy täällä?),onnitellen koko perhettä (en siis kirjoittanut mitään asiatonta :) Ja ihailin tuota ihanaa perhekuvaa kysellen otitko sen itse. Niin suloinen. Kuten vauvakin

    VastaaPoista
  12. Nanna, ei ole tullut sulta tähän aiemmin kommenttia - oliskohan kadonnut sen bloggerin huoltokatkon myötä..? Ei ole kyllä tullut sähköpostiinkaan :(
    Mutta kiitos kovasti onnitteluista! Kuva on mun ottama, pidän itsekin hyvin onnistuneena. Pitää viimeistään kasteeseen yrittää valjastaa joku ulkopuolinen kuvaajaksi että päästäisin kaikki neljä samaan potrettiin :)

    VastaaPoista
  13. Tuhannesti onnea koko perheelle <3!

    VastaaPoista