keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Maiskis mitä muffareita

Pitkän, pitkän hiljaiselon syynä on tällä kertaa muutto. Muutimme siis uuteen asuntoon helmi-maaliskuun vaihteessa ja se on pitänyt arjen melkoisen kiireisenä. Energiasyöppönä toimii myös loppuraskaus; meidän toisen apukokin laskettu aika on tulevana sunnuntaina... Ruokailu on hoidettu hyvin pitkälle vanhojen tuttujen ja helppojen reseptien varassa - erilaiset vuokaruoat ja kala+sitruunarisotto ovat hyvin nähtyjä aterioita meidän ruokapöydässä, kuten myös pihvit ja erilaiset thaikanaversiot. Hyvää, mutta ei paljonkaan uutta bloggailuainesta! Leipomuksia on sentään tullut jotain aina vieraita varten väsättyä, joten tässä pian jokunen ohje niihin.

Mustikkaa - katosivat aika vikkelään...

Muffinssejahan on tullut leivottua monenlaisia ja kaikki mitä tänne olen postannut ovat olleet tosi herkullisia. Aina vaan tulee kokeiltua jotain vähän erilaista ja uutta.tässä taas yksi perusmuffariohje, joka on ihan megahelppo toteuttaa vaikka vieraat olisivat tulossa puolen tunnin päästä ja kaikenlisäksi maku ja kuohkeus vie kielen mennessään. Suosittelen kokeilemaan!! Olen tehnyt näitä sekä vadelmasta että mustikasta, molemmat yhtä hyviä. Namskis.

Valkosuklaa-vadelmamuffinssit

2 munaa
1 dl (ruoko)sokeria
1 dl rahkaa
100g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100g valkosuklaata
100g jäisiä vadelmia (tai mustikoita)

Rouhi suklaa. Osa suklaasta saa jäädä reiluiksi hipuiksi, niin että muffinsseissa on ihania kunnon kokoisia sulan suklaan osumia. Sekoita munat ja sokeri puuhaarukalla. Sulata voi ja sekoita joukkoon rahkan kanssa. Lisää kuivat aineet, pieneksi rouhittu suklaa ja vadelmat. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 15min-20min. Meillä tällä tuli tasantarkkaan 12 muffinssipellin muffinssia.

Ja vadelmaa - ei edes ehditty lautasella kuvaamaan ;)

p.s. Vastailen vasta nyt myös maaliskuun alusta alkaen tulleihin kommentteihin. Pahoitteluni viivästyksestä! :(

9 kommenttia:

  1. Vadelmat ja valkosuklaa sopii kyllä todella nätisti yhteen, mutta tärkeintä tällaisessa on taskut. Siis taikinan keskelle jäävät suklaataskut, niinkuin sulaa laavaa...

    VastaaPoista
  2. Hanna, totta!! Ja niitä näissä olikin. Unohdin tuohon laittaa, että suklaa saa jäädä kunnon hippusiksi, ei miksikään pikkurouheeksi. Korjaanpa heti asian :)

    VastaaPoista
  3. Ihania muffinsseja. Minulle mustikkamuffinssit ovat siitä parhaasta päästä. Vadelmakin maistuu. Suklaa on lisäbonusta. Voimia sinulle, Rva Patalintu, raskauden loppusuoralle ja tsemppiä H-hetkeen!

    VastaaPoista
  4. Kiitos kovasti Voisula!!

    Itsekin tykkään mustikasta eniten, mutta näissä vadelmakin oli tooosi ihanaa ja suklaa tosiaan pelkkää plussaa :)

    VastaaPoista
  5. Päiväunilla haaveilin maistavani sitruunarisottoa, joka kuulostaa tosi ihanalle :). Meillä ei ole risottoriisiä kaapissa. Saahan sitä kaupasta, mutta jäin miettimään että mitenköhän tämä toimisi jos käyttäisi rikottuja ohraryynejä? Siis tulisiko siitä sellaista ohrarisottoa :D. Ette ole sattuneet kokeilemaan...? No, jos muistan niin ostan huomenna sitruunaa ja parmesaania ja kokeilen tolla teidän ohjeella.

    VastaaPoista
  6. Kiitos mainiosta reseptistä, meillä näitä kokeiltiin ja tykättiin kovasti!

    Tällaiset helposti varioitavat jutut on ihan parhaita.

    Ja kuka enää viitsii ostaa raakapakastepullia, kun näin nopsaan voi tehdä ihan kotitekoisia herkkuja yllätysvieraille.

    VastaaPoista
  7. Helena, uups, mä unohdin tähän vastata kokonaan:( Oletkin varmaan jo päätöksesi tehnyt ja risoton testannut? Me ollaan kerran koitettu sitä ohrasta, mutta ei oikein osunut omaan makuhermoon. Jos googletat "ohratto" niin ohjeita löytyy muista blogeista paljon!

    Tusla, kiva kuulla että meni heti testiin ja suosiota löytyi! :) Todellakaan ei kannata valmispulliin enää vilkuilla, näihin kun ei oikeasti mene kuin hetki! Ja tosiaan tuon varioitavuuden ansiosta, ainekset löytyy varmaan aika helposti kaapista valmiiksi.

    VastaaPoista
  8. Oon miettinyt tuollaisen muffinssipellin ostamista. Eikös sen avulla lämpö jakaudu tasaisemmin ja muffinssit kohoavat paremmin? Suositteletko tuollaisen hankkimista?

    VastaaPoista
  9. Kyllä mä Satu suosittelen! En itse osaa enää ilman sitä tehdäkään. Kohoavat aina hyvin, ja muoto on muutenkin täydellinen. Mä tykkään laittaa sinne aina tuon paperin lisäksi niin irtoavat varmasti hyvin, eikä ole niin paljon tiskattavaa ;) Välttämätönhän se ei ole, joten vaikka irtovuoat olisivat loppu niin se ei estä muffareiden leipomista. Itse olen suosinut tätä metallista peltiä. Silikoninenkin meiltä löytyy, mutta mä en siitä oikein kertatestillä pitänyt sen lötteryyden vuoksi.

    VastaaPoista